ULTIMA ORĂ! Au loc percheziții la ex-directorul Serviciului de Informații și Securitate Vasile Botnari

29 martie 2022, 09:46 Justiție 633
Vasile Botnari.  Sursa: sis.md

Procuratura Anticorupție efectuează în acest momente percheziții la domiciliul fostului director al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari.

Informația a fost confirmată pentru Replica Media de procurora de la Procuratura Generală Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.

Perchezițiile sunt efectuate de către procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție, în cadrul unei cauzei penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite (infracțiune prevăzută de art.330/2 din Codul penal).

După finalizarea acțiunilor de urmărire penală planificate, vom reveni cu informații actualizate.

Vasile Botnari a ocupat funcția de director al SIS din mai 2018 până iunie 2019.

Botnari este unicul vinovat în dosarul privind expulzarea celor șapte profesori turci de la Liceul „Orizont” din capitală. Acesta a fost condamnat la închisoare cu suspendare, primind o amendă de 88 de mii de lei.

La 11 iunie 2019, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat Republica Moldova pentru încălcarea drepturilor cetățenilor turci expulzați.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media