Primele curse aeriene pentru refugiați ar putea avea loc spre Germania și Turcia

7 martie 2022, 14:49 Auto 350
Aeroportul Internațional Chisinau.  Sursa: Replica Media

Primele curse aeriene neregulate destinate refugiaților ar putea avea loc spre Germania și Turcia. Anunțul a fost făcut de prim-ministra Natalia Gavrilița, în cadrul unui briefing de presă de astăzi, 7 martie, cu privire la gestionarea crizei umanitare din R. Moldova, pe fondul rozboiului din Ucraina.

Amintim că Autoritatea Aeronautică Civilă asigură organizarea curselor aeriene neregulate.

Astfel, refugiații care au intrat pe teritoriul Republicii Moldova din Ucraina şi intenționează să migreze spre o altă țară, au posibilitatea să se înregistreze prin completarea Formularului on-line accesând pagina oficială a Autorității Aeronautice Civile - www.caa.md/repatriere.

De asemenea, înregistrarea solicitanților poate fi făcută prin telefon, la numerele: 022 823 500 și 022 823 587.

Apelurile sunt disponibile începând de luni, 7 martie, între orele 08:00 – 18:00.

Solicitările vor fi prelucrate într-o bază de date, care va furniza informații în timp real despre probabilitatea operării în cel mai scurt timp a zborului de evacuare.

La etapa când pe o destinație se va atesta cel puțin 150 persoane, Autoritatea Aeronautică Civilă va demara concursul de selectare a companiei aeriene care va executa zborul de evacuare, conform Regulamentului aprobat.

Anunțul concursului pentru selectarea operatorului aerian care va opera cursa, va fi publicat pe pagina oficială a Autorității Aeronautice Civile.

Câștigătorul va fi desemnat în baza celui mai mic preț oferit per fotoliu (cu toate taxele incluse).

Operatorul aerian desemnat va avea la dispoziție 48 ore pentru a informa toți solicitanții de executarea zborului de evacuare pe destinația respectivă, comercializarea biletelor și transportarea lor.

ACC menționează că cursele aeriene sunt comerciale, costurile fiind acoperite de solicitanți, iar pasagerii trebuie să dețină actele de călătorie valabile pentru țara de destinație.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media