DOC/ Alertele de călătorie privind COVID-19 pentru Azerbaidjan, Georgia, India și Iran, actualizate. Detalii de la MAEIE

16 februarie 2022, 13:24 Societate 124
Călătorii.  Sursa: europarl.europa.eu

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță despre actualizarea alertelor de călătorie privind COVID-19 pentru Azerbaidjan, Georgia, India și Iran.

Astfe, conform Hotărârii Cabinetului de Miniștri al Republicii Azerbaidjan din data de 2 septembrie 2021, autoritățile Republicii Azerbaidjan au prelungit regimului special de carantină până pe data de 1 martie 2022.

Republica Moldova a fost inclusă în lista statelor cetățenii cărora pot călători în Republica Azerbaidjan pe cale aeriană fără accept prealabil de la autoritățile locale.

Totodată, la traversarea frontierei Republicii Azerbaidjan călătorii prezintă atât pașaportul de vaccinare minim 2 doze, cît și testul PCR valabil 72 de ore. Minorii cu vârsta de până la 18 ani prezintă doar testul negativ (PCR) COVID-19 eliberat cu cel puțin 72 ore înainte de zbor.

La părăsirea teritoriul azer, repetat, este necesar de prezenta testul negativ (PCR) COVID-19 eliberat cu cel puțin 72 ore înainte de zbor.


Totodată, cetățenii din toate țările pot călători în Georgia, dacă:

- În timpul călătoriei pe cale aeriană prezintă la punctele de control, documentul care confirmă cursul complet de vaccinare cu orice tip de vaccin;

- În timpul traversării frontierei terestre și maritime a Georgiei, prezintă documentul care confirmă cursul complet de vaccinare, precum și testul PCR negativ efectuat în ultimele 72 de ore înainte de a vizita Georgia.

Reguli de intrare pentru cetățenii RM nevaccinați: pot intra în Georgia pe calea aerului, terestră și pe cea maritimă în condițiile menționate mai jos:

- la punctul de control, urmează să prezinte un certificat de examinare PCR efectuat în ultimele 72 de ore;

- în a 3-a zi de ședere, aceștia sunt obligați să se supună examenului PCR pe cont propriu;

- înainte traversării frontierei de stat este necesar de completat formularul de cerere special, indicând istoricul călătoriilor din ultimele 14 zile.

În alerta emisă de MAEIE, mai este menționat că situația de securitate din Georgia este stabilă, însă, pe fondul unor tensiuni de stradă, înregistrate în ultimele luni și a posibilității apariției de noi proteste, se recomandă cetățenilor moldoveni să acorde o atenție sporită securității individuale și să evite locurile aglomerate, iar în cazul în care se constată apariția unor proteste spontane să părăsească imediat perimetrul în care se pot desfășura astfel de acțiuni.

Cetățenii moldoveni care călătoresc în Georgia sunt sfătuiți ferm să evite deplasările în cele două regiuni separatiste Abhazia și regiunea Tskhinvali /Osetia de Sud și în zonele aflate în proximitatea acestora, ca urmare a degradării situației de securitate din aceste regiuni, în ultima perioadă.


Conform Deciziei autorităților indiene a fost extinsă perioada de carantină obligatorie până la data de 28.02.2022.

Toți călătorii au obligativitatea de a:

1. transmite formularul de autodeclarare pe portalul online Air Suvidha (www.newdelhiairport.in) înainte de călătoria programată;

2. încărca rezultatul testului PCR negativ COVID-19. Acest test trebuit să fie efectuat cu 72 de ore înainte de începerea călătoriei;

3. depune declarația cu privire la autenticitate testului PCR, cu posibilitatea de a răspunde penal, în cazul în care se constată că este fals;

4. depune pe portalul Ministerului Aviației Civile al Indiei, de regulă prin intermediul companiilor aeriene, angajamentul privind respectarea deciziei autorității guvernamentale corespunzătoare de a trece bolnavul în carantină la domiciliu/auto și monitorizarea sănătății, conform rugurilor interne;

5. Toți pasagerii internaționali care călătoresc în India trebuie să descarce și să se înregistreze în aplicația Aarogya Setu.


Ținând cont de evoluția pandemică, Republica Islamică Iran nu eliberează vize turistice.

Autoritățile Republicii Islamice Iran permit intrarea pe teritoriul statului a persoanelor care dețin vize valabile, şi respectiv certificatul la testul pentru COVID-19, care este obligatoriu.

Înainte de a planifica o vizită în Republica Islamică Iran se recomandă consultarea cu Ambasada Republicii Moldova la Baku sau misiunea diplomatică Republicii Islamice Iran.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media