Rusia anunţă că va lovi cladirile SBU din Kiev și îndeamnă civilii să părăsească zona țintelor

1 martie 2022, 16:14 Rusia 515
Kiev.  Sursa: AP: Emilio Morenatti

Ministerul rus al Apărării avertizează că trupele ruse vor ataca pe cale aeriană facilități care aparțin serviciului de securitate (SBU) al Ucrainei şi o unitate de operaţiuni speciale de la Kiev și a îndemnat civilii care locuiesc în apropierea acestor locații să părăsească zona. Reprezentanții ministerului susțin că SBU s-ar face responsabil de atacuri informaționale asupra agențiilor guvernamentale ruse, care a crescut de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a declarat că va efectua lovituri aeriene asupra clădirii celui de-al 72-lea Centru Principal pentru Informații și Operațiuni Psihologice și asupra facilităților Serviciului de Securitate al Ucrainei de la Kiev.

De la începutul războiului, numărul atacurilor informaționale asupra agențiilor guvernamentale ruse a crescut, iar rușii sunt chemați constant cu amenințări, susțin cei din Ministerul Apărării ru.

Aceștia spun că la Kiev se folosesc sisteme hardware și software și mijloace de comunicație pentru aceste atacuri, așa că Ministerul rus al Apărării a decis să „atace cu arme de înaltă precizie”.

„Îndemnăm cetățenii ucraineni, atrași de naționaliștii ucraineni să facă provocări împotriva Rusiei, precum și locuitorii Kievului care locuiesc în apropierea facilităților să-și părăsească casele”, informează RBC, cu referire la agenția de presă TASS (site-ul în prezent nu poate fi accesat).

Atacurile vor fi efectuate „pentru a suprima atacurile informaționale împotriva Rusiei”.

În același timp, structurile de stat ucrainene nu au comentat declarația reprezentanților Moscovei.

Astăzi este a șasea zi de război în țara vecină - Ucraina. Începând cu data de 24 februarie, după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat joi dimineața o operațiune militară specială în Ucraina, zeci de explozii se aud în continuu în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa, precum și în estul țării. În a patra zi de război, liderul de la Kremlin și-a pus forțele nucleare în stare de alertă, iar Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Comunitatea internaţională a sporit sancţiunile economice împotriva Federației Rusie.

LIVE TEXTUL REPLICA MEDIA despre evenimentele din Ucraina din 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie și 28 februarie.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media