Un profesor de muzică din Edineț, găsit vinovat de 23 de episoade de infracțiuni sexuale cu minori, condamnat la 25 de ani în închisoare

27 februarie 2023, 10:21 Justiție 660
Violență.  Sursa: imagine simbol

Un profesor de muzică din raionul Edineț a fost condamnat la 25 de ani de închisoare în penitenciar de tip închis, fiind găsit vinovat de 23 de episoare de infracțiuni sexuale comise asupra a șapte victime minore. Bărbatul de 48 de ani, care în tot acest timp a negat învinuirile, va mai trebui să plătească, cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin săvârșirea infracțiunii, precum și cu titlu de cheltuieli judiciare, o sumă de peste 250 000 lei.

Potrivit Procuraturii, sentința a fost pronunțată la 23 februarie 2023 de către magistrații Judecătoriei Edineț, sediul Central.

Astfel, potrivit sentinței, bărbatul de 48 de ani a fost recunoscut vinovat de comiterea a 7 episoade de viol (art.171 alin.(2) lit.b) din Codul penal), 8 episoade de acțiuni violente cu caracter sexual (art.172 alin.(2) lit.b) din Codul penal) și 8 episoade de acțiuni perverse, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 25 de ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului, cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin săvârșirea infracțiunii, precum și cu titlu de cheltuieli judiciare a sumei de peste 250 000 lei.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, în perioada anilor 2017 - 2022, inculpatul, activând în calitate de profesor de muzică în raionul Edineț, a comis „acțiuni prejudiciabile ce atentează la inviolabilitatea sexuală, libertatea psihică, integritatea corporală și sănătatea a șapte victime minore”. Inffracțiunile s-au petrecut atât în biroul lui de serviciu, cât și la domiciliul acestuia.

Inculpatul a pledat nevinovat.

În privința inculpatului a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media