Rata de schimb valutar pentru leul moldovenesc în raport cu dolarul american și euro

12 mai 2023, 07:43 Economie 89
Curs Valutar (imagine simbol).  Sursa: Freepik

Leul moldovenesc a înregistrat o ușoară scădere față de dolarul american și euro, conform datelor publicate astăzi de Banca Națională a Moldovei.

La data de vineri, 12 mai 2023, rata de schimb valutar pentru leul moldovenesc (MDL) în raport cu dolarul american (USD) este de 17.8037 MDL/USD, ceea ce reprezintă o scădere cu -0.02 MDL sau -2 bani față de ziua precedentă.

În același timp, leul moldovenesc s-a depreciat și față de moneda unică europeană. Astfel, rata de schimb valutar pentru leu moldovenesc în raport cu euro (EUR) este astazi de 19.4478 MDL/EUR, ceea ce reprezintă o scadere cu -0.07 MDL sau -7 bani comparativ cu ziua anterioară.

Cât despre alte valute majore, leul moldovenesc a avut o evoluție stabilă în raport cu hryvna ucraineană (UAH), iar rata actuala este 0.4821 MDL/UAH. De asemenea, nu s-au inregistrat fluctuatii semnificative ale ratei valutare pentru rubla ruseascã (RUB), aceasta fiind astazi de 0.2337 MDL/RUB.

În concluzie, leul moldovenesc a înregistrat o ușoară scădere față de dolarul american și euro, iar Banca Națională a Moldovei va continua să monitorizeze evoluțiile pieței valutare pentru a asigura stabilitatea financiară și monetară a țării.

Delia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media