Irina Vlah, întrevedere cu ambasadorul Turciei în Republica Moldova: „Mi-am exprimat îngrijorarea profundă legată de excluderea procurorului Autonomiei Găgăuzia din componența CSP”

25 august 2021, 15:12 Politică 159
Irina Vlah, întrevedere cu ambasadorul Turciei în Republica Moldova.  Sursa: Irina Vlah, Facebbok

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o întâlnire cu Excelența Sa Domnul Gürol Sökmensüer, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova. În cadrul discuției au fost abordate posibilitățile de livrare a unui lot de vaccin COVID-19 pentru Moldova și Găgăuzia, în particular. Totodată, Guvernatorul Găgăuziei și-a exprimat îngrijorarea profundă legată de excluderea procurorului Autonomiei Găgăuzia din componența Consiliului Superior al Procurorilor.

În cadrul întrevederii a fost discutată finalizarea construcției complexului sportiv multifuncțional și lansarea construcției Colegiului Industrial.

Totodată, Guvernatorul Găgăuziei și-a exprimat îngrijorarea profundă legată de excluderea procurorului Autonomiei Găgăuzia din componența Consiliului Superior al Procurorilor.

„Ne îngrijorează excluderea procurorului Autonomiei din componența CSP, dar și modul în care au fost elaborate și discutate public modificările la legea „Despre procuratură". Ignorarea opiniei Autonomiei și lipsa dualogului cu autoritățile Găgăuziei sunt semnale neprietenoase și periculoase. Din păcate ele se încadrează în șirul de alte acțiuni neprietenoase și nedemocratice realizate de Președinte și de PAS în ultimile luni. Așteptăm semnale din partea partenerilor de dezvoltare a RM, care ar îndemna factorii de decizie să renunțe la practicile nedemocratice și să revină la poziția zero. Altfel vom fi nevoiți să întreprindem măsuri prin care să apărăm drepturile Autonomiei", a spus Vlah.

În altă ordine de idei Irina Vlah a menționat: „Am simțit întotdeauna sprijinul Republicii Turcia, în special vă mulțumesc pentru ajutorul oferit la începutul pandemiei. Complexul sportiv multifuncțional și Colegiul Industrial sunt obiecte semnificative ca parte a infrastructurii socio-economice a Autonomiei și motivează societatea să privească spre viitor cu optimism. Fără sprijinul dumneavoastră implementarea unor astfel de proiecte ar fi imposibilă", a mai spus Vlah.

ROIECTUL de lege pentru modificarea mai multor acte normative, care să permită schimbarea procedurii de numire și alegere a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și a Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), a fost aprobat la 24 august, în lectură finală, cu 57 de voturi.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media