DOC/ Parlamentul Republicii Moldova anunță audieri publice asupra proiectului privind digitalizarea economiei naționale

6 septembrie 2021, 10:42 IT 107
Parlamentul Republicii Moldova.  Sursa: Replica Media
La Parlament vor avea loc audieri publice asupra proiectului privind digitalizarea economiei naționale. Audierile sunt organizate de Comisia economie, buget și finanțe.

Audierile vor avea loc pe 14 septembrie curent, începând cu ora 10:30, în incinta Parlamentului, bir. 114 (etajul 1).

Proiectul de amendamente vine să implementeze câteva acțiuni prevăzute în „Foaia de parcurs pentru impulsionarea procesului de digitizare a economiei naționale și dezvoltare a comerțului electronic”, aprobată în cadrul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru în iulie 2020.

„În scopul atingerii unui impact maxim în termen scurt, (după colectarea propunerilor celor 118 membri ai CE) au fost prioritizate câteva obiective ce ar stimula interacțiunea digitală Guvern-Business (G2B), Business-Business (B2B), Business-Consumator (B2C), primul fiind Facilitarea interacțiunii la distanță și promovarea serviciilor digitale pentru mediul de afaceri”, se arată în proiect.

Proiectul de lege vizează ajustarea corespunzătoare a circa 30 de acte legislative pentru depășirea constrângerilor existente care limitează posibilitățile de interacțiune digitală

„Prin promovarea urgentă a acestui proiect de lege, se va reuși oferirea unui răspuns tehnologic prompt și adecvat în condițiile crizei pandemice și valorificarea fără întârziere a avantajelor interacțiunii la distanță, conform practicilor devenite o normă în majoritatea statelor avansate tehnologic. Principalele prevederi din proiect vin să soluționeze mai multe impedimente în dezvoltarea economiei și reducerea riscurilor de contaminare pentru cetățeni”, se menționează în proiect.

Confirmarea participării se poate face – la adresa de e-mail: [email protected] Telefon de contact: 022 820-522 sau 022 820-529.

Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media