PCCOCS a trimis în judecată dosarul privind înscenarea unui viol lui Gheorghe Petic. Pe banca acuzaților - doi învinuiți

25 februarie 2022, 12:25 Justiție 176
Gheorghe Petic.  Sursa: newsmaker.md

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că a trimis miercuri în judecată a dosarului „Petic”, care vizează înscenarea unui viol „în interesul unei organizații criminale”, de către foști angajați ai fostei Direcții nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției.

În acest prim dosar trimis în judecată spre examinare în fond, pe banca acuzaților vor compărea doi învinuiți pentru complicitate la comiterea infracțiunii de abuz de serviciu în interesul unei organizații criminale.

Înscenarea violului a avut loc în 2018, în Ungheni, după care de către așa-zisa „victimă” a fost depusă o plângere falsă la autorități, cu declarații mincinoase. Pentru fapta comisă, cei doi vizați de dosarul trimis în judecată au fost remunerați cu sume bănești de ordinul zecilor mii de lei.

Gheorghe Petic, acum lider al Platformei DA din Ungheni, a fost condamnat, la 20 martie 2019, la trei ani și șase luni de pușcărie cu executare într-un penitenciar de timp semi-închis și trebuia să achite o amendă de 30.000 de lei.

Ulterior, pe data de 19 iulie 2019, acesta a fost eliberat, iar pe data de 3 decembrie dosarul a fost trimis la rejudecare. Fostul poliţist din Ungheni, Gheorghe Petic, a fost achitat în noiembrie 2021, de Judecătoria Orhei în acest dosar, asta după ce pretinsa victimă a violului și-a retras acuzaţiile, oferind detalii despre cum a fost fabricat dosarul.

Gheorghe Petic, ofițer în rezervă, a făcut anterior mai multe dezvăluiri despre contrabanda cu țigări în care ar implicați mai mulți funcționari de rang înalt. Petic a fost reținut pe data de 12 octombrie 2018, în centrul orașului Ungheni, fiind învinuit de viol.

La rândul său, Petic a menționat de nenumărate ori că acest dosar este unul politic, făcut la comandă.

La 5 octombrie 2021 curent, șase foști și actuali angajați ai MAI, inclusiv fostul șef adjunct al SPIA, Vadim Mînzărari, au fost reținuți în urma unor percheziții și sunt suspectați de fabricarea dosarului de viol al lui Gheorghe Petic. Pentru 5 noiembrie, PCCOCS l-a citat oficial în acest dosar și pe fostul șef al poliției Gheorghe Cavcaliuc, devenit recent lider de partid, dar care se află la Londra unde a pornit o afacere.


Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media