Președinta Maia Sandu, convorbire cu prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau: Evoluțiile din regiune, subiectul principal al discuției

27 februarie 2022, 10:58 Politică 304
Justin Trudeau.  Sursa: Shutterstock

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o discuție sâmbătă, 26 februarie, cu prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau. Oficialii au vorbit despre situația din Ucraina și cea din Republica Moldova, inclusiv despre asistența umanitară, acordată în aceste zile de țara noastră zecilor de mii de ucraineni care s-au refugiat în Moldova ca urmare a agresiunii militare ruse din statul vecin.

Potrivit notei emise de Președiție, prim-ministrul Trudeau „și-a exprimat sprijinul pentru reformele pornite de Republica Moldova in ultimul an și s-a arătat convins că țara noastră trebuie susținută și mai mult în eforturile de consolidare a democrației”.

Maia Sandu, a discutat sâmbătă, 26 februarie, și cu președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, despre situația curentă de securitate din țara noastră și din regiune.

În contextul tensiunilor din Ucraina, Președintele Macron a dat asigurări că Franța ne este alături în această perioadă dificilă.

De asemenea, cei doi oficiali au vorbit despre modul în care Republica Moldova gestionează procesul de primire a refugiaților veniți din Ucraina. Președinta Maia Sandu a menționat, în acest sens, efortul organizat al autorităților, dar și valul de solidaritate de care dau dovadă cetățenii moldoveni față de cei sosiți din Ucraina.

Amintim că, Maia Sandu, a avut vineri seară o discuție telefonică cu Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media