LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208. Peskov a numit drept „minciuni” acuzațiile împotriva Rusiei privind atrocitățile din Izium; În Donețk, 13 persoane au fost ucise în urma bombardamentelor - autoritățile locale

19 septembrie 2022, 07:48 Ucraina 284
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Război Rusia - Ucraina, ziua 208. Pe măsură ce războiul din Ucraina se prelungeşte, Rusia are tot mai mari probleme în a asigura numărul de soldaţi pe front. Astfel, armata rusă foloseşte camioane pe care le trimite prin oraşe în scopul de a recruta tineri dornici să meargă la război. Autorităţile ruse oferă şi o recompensă voluntarilor: aproape 3.000 de dolari pe lună ar fi „salariul”.

Ruşii au probleme şi cu armamentul pe frontul din Ucraina. Potrivit presei internaţionale, armata rusă ar dori să transfere în Ucraina sistemele de rachete care protejează oraşul Sankt Petersburg.

UPDATE 19:43. Unitățile rusești din sudul Ucrainei sunt prinse între armata ucraineană și malul drept al râului Nipru iar unii dintre comandanții ruși încearcă să ia legătura cu reprezentanți ai forțelor armate ucrainene pentru a depune armele și a se preda, scrie publicația ucraineană Pravda.

„Controlul pe care îl menținem asupra trecerilor și arterelor de transport peste râul Nipru îi face să realizeze că sunt prinși între Forțele ucrainene și malul drept al râului – și anume unitățile staționate în această parte a regiunii Herson”, a declarat Nataliia Humeniuk, de la Centrul unit de coordonare a presei din cadrul Comandamentului Operațional Pivden (Sud).

Potrivit acesteia, soldații ruși sunt demoralizați și nu văd care este scopul prezenței lor pe acest front.

„Primim informații că ei [trupele rusești] sunt cu adevărat demoralizați, chiar nu văd rostul prezenței lor pe acest front. Ei văd exemplul frontului de est, iar acest lucru nu este foarte încurajator pentru ei, pentru că înțeleg că un astfel de curs al evenimentelor este, de asemenea, posibil”, a continuat Nataliia Humeniuk.


UPDATE 19:03. Armata germană va furniza Ucrainei încă patru obuziere Panzer 2000 şi un pachet de muniţie suplimentar, a anunţat luni Ministerul Apărării din Germania.

Livrarea va fi începută imediat, a precizat Ministerul german al Apărării. Obuzierele autopropulsate sunt arme de artilerie grea cu o rază de acţiune de până la 40 de kilometri. Guvernul german susţine că Kievul a solicitat mai multe obuziere de acest tip.

„Obuzierele autopropulsate 2000 furnizate de Germania şi Ţările de Jos şi-au dovedit fiabilitatea în luptă”, a declarat ministrul apărării Christine Lambrecht, citată în comunicat. „Pentru a susţine pe mai departe Ucraina în lupta sa curajoasă împotriva atacului rus brutal, Germania va aproba această solicitare”, a mai spus ea.

Cele patru obuziere autopropulsate vor ridica numărul pieselor de artilerie furnizate de Germania la 14, a adăugat ea.


UPDATE 18:38. Începând de mâine, 20 septembrie, McDonald’s va începe redeschiderea treptată a restaurantelor din Ucraina. Primul restaurant se va deschide la Kiev, odată cu lansarea McDelivery: a scris şefa departamentului de comunicare al McDonald’s, ucraineanca Alesia Mudzhiri, într-o postare pe Facebook.

Potrivit informațiilor, iniția va fi disponibilă doar livrarea, iar ghișeele Express şi McDrive se vor deschide în octombrie.

McDelivery va fi primul care va lucra la Kiev, alte şapte restaurante urmând să se redeschidă în capitală peste o săptămână, iar ulterior va veni rândul altor restaurante, din alte oraşe din vestul ţării.

Restaurantele vor fi deschise de la ora 9 la ora 21 şi vor fi închise în timpul alertei aeriene, pentru a permite angajaților şi patronilor să ajungă la cel mai apropiat adăpost.


UPDATE 17:33. Biroul de Stat de Investigații din Ucraina a anunțat luni că a descoperit un depozit de muniții al rușilor la periferia orașului recent eliberat Balaklia, informează The Kyiv Independent.

Potrivit Biroului de Stat de Investigații, a fost descoperită o „cantitate considerabilă” de muniție și echipament militar, inclusiv două vehicule de luptă de infanterie, la un post de comandă al trupelor ruse, în apropiere de orașul Balaklia din regiunea Harkov. Muniția și echipamentele confiscate au fost predate Forțelor Armate ale Ucrainei, a precizat agenția.


UPDATE 15:51. Separațiștii susținuți de ruși din estul Ucrainei au condamnat un angajat al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) - cea mai mare organizație regională de securitate din lume - la 13 ani de închisoare sub acuzația de trădare, au informat luni agențiile de presă ruse, tranmite The Guardian.

„Un complet de judecători l-a găsit vinovat pe Dmitri Pavlovici Șabanov și l-a condamnat la 13 ani de închisoare”, a informat agenția de presă RIA Novosti, citând Curtea Supremă a autoproclamatei Republici Populare Luhansk (LNR).

Șabanov, care a fost reținut în aprilie, este acuzat că a transmis informații confidențiale serviciilor de informații străine, relatează Agence France-Presse.

Potrivit autorităților separatiste, Șabanov a fost recrutat în 2016 de un fost ofițer al serviciului de securitate SBU al Ucrainei și un agent în Ucraina al Agenției Centrale de Informații a SUA.

Între august 2021 și aprilie 2022, el a strâns „informații despre mișcările echipamentelor militare, precum și ale unităților Armatei Populare Luhansk” și „le-a trimis agentului CIA”, au spus separatiștii.

OSCE a condamnat „fără echivoc” acuzațiile împotriva lui Șabanov și Mihail Petrov, un alt membru al personalului OSCE a detaliat în aprilie, descriind acuzațiile drept „așa-numitele „proceduri legale” total inacceptabile”.

Misiunea OSCE, care a fost desfășurată în zona de conflict din 2014, a părăsit regiunile separatiste Donețk și Luhansk în urma ofensivei Rusiei în Ucraina la începutul acestui an.


UPDATE 15:13. Potrivit datelor preliminare, 13 civili au fost uciși în bombardarea pieței Baku Komissarov din Donețk, potrivit primarului orașului, care este controlat de forțele pro-ruse din 2014.

Pe rețelele de socializare au fost publicate imagini cu cadavrele victimelor întinse la pământ și ambulanțe.


UPDATE 14:23. Ministrul german de Finanțe Christian Lindner a declarat, luni,că încă caută modalități de a se asigura că prețurile gazelor rămân accesibile pentru oameni, în timp ce așteaptă recomandările unui grup de experți, scrie The Guardian.

Întrebat despre o posibilă limitare a prețurilor la gaze, Lindner a spus că „am dezvoltat această comisie, dar propunerile din cadrul guvernului federal sunt, de asemenea, luate în considerare în continuare, așa că nu a fost complet externalizată”.


UPDATE 13:44. Secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov a refuzat să comenteze o declarație a cântăreței ruse Alla Pugaceva, care a cerut Ministerului Justiției să o adauge pe lista agenților străini în semn de solidaritate cu soțul ei Maxim Galkin, care a fost adăugat vineri în registrul agenților străini.

„Nu cred că aceasta este o întrebare care aparține Kremlinului”, a spus Peskov.

Duminică, 18 septembrie, a scris o postare anti-război în sprijinul lui Maxim Galkin, care a fost inclus în registrul persoanelor - „agenți străini”.

„Vă rog să mă înscrieți în rândurile agenților străini ai țării mele iubite, pentru că sunt în solidaritate cu soțul meu, o persoană cinstită, decentă și sinceră, un patriot adevărat și incoruptibil al Rusiei, care urează Patriei prosperitate, o viață pașnică, libertate de exprimare și încetarea morții copiilor noștri pentru scopuri iluzorii care fac din țara noastră un proscriși și îngreunează viața cetățenilor noștri.


UPDATE 12:53. Secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov a spus că noile acuzații ale Rusiei în crime de război sunt „minciuni”.

„Acesta este același scenariu ca la Bucha. Totul se dezvoltă după un singur scenariu. Aceasta este o minciună și, desigur, vom apăra adevărul în toată această poveste”, a spus Peskov.

După retragerea armatei ruse din orașul Izium, regiunea Harkiv, acolo a fost găsită o groapă comună cu peste 400 de morminte de civili și o groapă comună de militari ucraineni. Lucrările de exhumare se desfășoară în prezent la fața locului.


UPDATE 12:03. Rusia a cerut UEFA să-l îndepărteze pe antrenorul echipei naționale de fotbal masculin a Ucrainei, după ce acesta și-a exprimat dorința de a merge în lupta împotriva forțelor ruse, dezvăluie ziarul The Guardian.

Într-o plângere depusă de Uniunea Rusă de Fotbal, Alexander Petrakov este acuzat că a discriminat rușii și că nu a menținut neutralitatea politică, transmite BBC.


UPDATE 11:30. Începând de mâine, McDonald's va deschide restaurante în Kiev pentru prima dată de la începutul războiului.

În prima etapă se vor deschide trei restaurante, care vor funcționa doar pentru livrare. Aproximativ peste o săptămână, alte șapte restaurante din Kiev vor relua activitatea, iar ulterior se vor deschide alte restaurante în capitală și în diverse orașe din vestul țării, au declarat reprezentanții companiei.

Restaurantele lanțului din Ucraina s-au închis pe 24 februarie 2022 din motive de securitate.

La câteva săptămâni după începerea războiului, restaurantele McDonald's au fost închise și în Rusia, iar la mijlocul lunii mai, compania și-a anunțat retragerea definitivă de pe piața rusă. După vânzarea afacerii, restaurantele au început să funcționeze sub marca „Gustos - și punct”.


UPDATE 10:55. Președintele Ucrainei a publicat imagini de la un atac rus asupra Centralei Atomice Sud-Ucrainene.

Potrivit informațiilor oficiale, racheta ar fi căzut la o distanță de 300 de metri de reactoare și din fericire nu a produs pagube critice.

Vladimir Zelenskiy cheamă comunitatea internațională să ia măsuri față de aceste atacuri.Începând de mâine, McDonald's va deschide restaurante în Kiev pentru prima dată de la începutul războiului.


UPDATE 10:40. Președintele rus Vladimir Putin se bazează din ce în ce mai mult pe formațiuni neregulate de voluntari și de marionete, mai degrabă decât pe unități și formațiuni convenționale ale forțelor armate, susțin experții de la Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) în rezumatul lor zilnic.

Autorii raportului cred că în vară și toamnă după înfrângerea din regiunea Harkiv, Putin a acționat ocolind înaltul comandament militar rus. Înrăutățirea relației lui Putin cu comandanții militari și cu ministerul rus al apărării ar putea explica parțial concentrarea Kremlinului asupra recrutării de voluntari prost pregătiți în unități speciale neregulate, mai degrabă decât încercarea de a recurge la rezervele armatei, spun experții.

Cu referire la bloggerii militari, ISW scrie că Rusia a început procesul de formare și personalizare a Corpului 4 Armată – „cel puțin la nivel de documentare”. Ca și în cazul Corpului 3, vorbim de voluntari.

Atenția la formarea de unități neregulate provoacă unele critici din partea ofițerilor ruși pensionați, notează autorii raportului. Ei cred că crearea unor astfel de unități speciale va duce la mai multă tensiune și lipsă de coeziune între forțele ruse.

Personalul militar profesionist este probabil să se confrunte cu probleme de comportament în rândul prizonierilor recrutați, prevăd experții, reacționând la rapoartele de recrutare în colonii. Formarea de unități neregulate, antrenate în grabă, adaugă puțină putere de luptă forțelor ruse care luptă în Ucraina, concluzionează ei. Corpul 3 Armată nu a putut schimba nimic în timpul contraofensivei armatei ucrainene în regiunea Harkov, spun autorii raportului.


UPDATE 10:10. În ultimele 24 de ore, infrastructura a peste 30 de așezări ucrainene a avut de suferit din cauza bombardamentelor rusești, a declarat Statul Major ucrainean în raportul său de dimineață.

Inamicul continuă să se concentreze asupra încercărilor de a ocupa complet regiunea Donețk, de a organiza apărarea și de a menține teritoriile ocupate, precum și de a perturba acțiunile active ale forțelor de apărare în anumite zone, se arată în raport.

Bombardarea pozițiilor ucrainene de-a lungul liniei de confruntare continuă, trupele ruse își regrupează unitățile în direcții separate, introduc rezerve și nu încetează să efectueze recunoașteri aeriene, spune armata ucraineană.

Raportul notează, de asemenea, că trupele ruse continuă să bombardeze zonele rezidențiale și infrastructura civilă, încălcând dreptul internațional umanitar, precum și legile și obiceiurile de război. Ministerul rus al Apărării spune că nu bombardează infrastructura civilă.

„În ultimele 24 de ore, inamicul a lansat trei rachete și 22 de lovituri aeriene, a efectuat peste 90 de atacuri de la sisteme de lansare de rachete multiple la ținte de pe teritoriul Ucrainei. De la începutul acestei zile, inamicul a efectuat încă trei, lovituri cu rachete", a declarat Statul Major ucrainean într-un comunicat.

După cum s-a raportat, infrastructura a peste 30 de așezări a suferit, în special, Nikolaev, Zaporozjie, Soledar, Belogorye, Novopol, Pervomayskoye, Temirovka, Suhoi Stavok, Mirolyubovka, Petrovka, Bereznegovatoe, Belogorovka, Disputed, Krasnogoyevka și Olovka. „Amenințarea cu lovituri aeriene și cu rachete în toată Ucraina rămâne”, se arată în raport.


UPDATE 09:43. În noaptea de 19 septembrie, trupele ruse au lansat atacuri cu rachete asupra Zaporojie, a declarat Alexander Staruh, președintele administrației militare regionale din Zaporojie, pe canalul său de telegram.

„Inamicul a lansat un alt atac cu rachete asupra centrului regional. Acum sunt cunoscute opt atacuri. Anterior, instalațiile de infrastructură erau din nou vizate”, a spus el.

Primarul interimar al orașului Zaporojie, Anatoli Kurtev, a declarat că, potrivit informațiilor preliminare, atacurile au fost efectuate asupra a două infrastructuri.

Pe rețelele de socializare au existat informații că s-a întrerupt curentul în unele zone. Mai târziu a apărut informația că alimentarea cu energie a fost restabilită, dar încă nu peste tot. Partea rusă nu a comentat acest lucru.


UPDATE 09:34. Forțele ucrainene anunță despre pierderile ruse de la începerea războiului și până în prezent:

personal - au fost lichidate circa 54.650 (+170);

tancuri ‒ 2.212 (+2) unități,

vehicule blindate de luptă / APV ‒ 4.720 (+2);

sisteme de artilerie – 1313 (+4);

RSZV / MLRS – 312 (+0);

sisteme de război antiaeriene ‒ 168 (+0);

aeronave – 251 (+0);

elicoptere – 217 (+0);

Nivel operațional-tactic UAV – 920 (+2);

rachete de croazieră ‒ 238 (+0);

nave de război / bărci ‒ 15 (+0);

vehicule și rezervoare de combustibil – 3.581 (+3) ;

echipament special ‒ 125 (+3).UPDATE 08:53. Kievul exclude eventuale negocieri şi o întâlnire între preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele ucrainean Vladimir Zelenskiy pentru moment, relatează DPA.

„Pe scurt, un proces de negociere în sine şi o întâlnire faţă în faţă între preşedinţi nu îşi au rostul în acest moment”, a declarat Mihailo Podoliak, consilier al preşedinţiei ucrainene, conform media din Ucraina.

El a oferit trei motive pentru care discuţiile nu ar avea sens în acest moment.

În primul rând, Rusia ar încerca să îşi păstreze şi să îşi legitimeze câştigurile teritoriale.

În al doilea rând, menţinerea stării de fapt nu ar face decât să ofere Moscovei un moment de respiro care i-ar permite să îşi continue atacurile în noile linii ale frontului.

În al treilea rând, Rusia trebuie trasă la răspundere pentru crimele comise pe teritoriul Ucrainei.

Prin urmare, negocierile nu ar fi posibile decât odată ce trupele ruse se vor fi retras de pe teritoriul ucrainean, a afirmat el.


UPDATE 08:12. Președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a declarat duminică, în mesajul său video adresat națiunii, că nu există acalmie pe front și că, dimpotrivă, Ucraina se pregătește pentru următoarea etapă a eliberării teritoriului său, relatează Ukrainska Pravda.

„Izium, Balaklia, Kupiansk și regiunea Harkov, în general, sunt orașele și așezările pe care le-am eliberat. Aceste cuvinte se aud acum. Se aud peste tot. Mariupol, Melitopol și Herson sunt cuvinte care se vor auzi și ele, dar vor răsuna și (…) mai tare când le vom elibera. Donețk, Horlivka și Luhansk – se vor auzi și ele. Djankoi, Eupatoria, Yalta – și ele vor fi auzite, de asemenea. Cu siguranță”, a spus liderul ucrainean.

„Poate că unii dintre voi s-ar putea gândi acum că după o serie de victorii există o anumită acalmie. Dar aceasta nu este acalmie. Ne pregătim pentru următoarea serie de cuvinte [numele orașelor eliberate – n.r.] care sunt foarte importante pentru noi toți și care cu siguranță vor fi auzite. Pentru că Ucraina trebuie să fie liberă, toată Ucraina”, a mai afirmat Zelenskiy.UPDATE 07:45. Armata rusă, care caută soldați contractuali pentru „operațiunea militară specială” din Ucraina, folosește camioane mobile de recrutare pentru a atrage voluntari, oferind aproape 3.000 de dolari pe lună ca stimulent, scrie Reuters, citat de Mediafax. O unitate specială a staționat sâmbătă un astfel de camion într-un parc central din orașul Rostov din sudul Rusiei și a îndepărtat părțile laterale pentru a lăsa la vedere un birou mobil. Soldați îmbrăcați în camuflaj și cu măști negre și-au arătat armele trecătorilor interesați și au împărțit broșuri colorate intitulate „Serviciul militar pe bază de contract - alegerea unui om adevărat”.

Nici Rusia, nici Ucraina nu dezvăluie pierderile militare, pe care agențiile de informații occidentale le estimează la zeci de mii de persoane de ambele părți. Moscova nu a mai actualizat bilanțul oficial al morților de la 25 martie, când a declarat că 1.351 de soldați ruși au fost uciși și 3.825 răniți. Kremlinul a declarat săptămâna trecută că nu s-a discutat despre o mobilizare la nivel național pentru a-și întări forțele. Dar campania de recrutare arată că Moscova are nevoie de mai mulți bărbați. Ofițerul responsabil de camionul staționat din Rostov a declarat că vor fi eligibili rușii și străinii cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, cu cel puțin studii medii.


UPDATE 07:33. Preşedintele american Joe Biden a spus că l-a avertizat pe omologul său chinez, Xi Jinping, despre riscul retragerii investitorilor, dacă Beijingul încalcă sancţiunile impuse Rusiei în urma invaziei Ucrainei, scrie AFP, citat de Agerpres. Într-un fragment dintr-un interviu acordat canalului CBS urmând a fi difuzat duminică, Joe Biden a afirmat că i-a explicat lui Xi Jinping. într-o discuţie la telefon, că încălcarea sancţiunilor ar fi „o greşeală uriaşă”, precizând că nu există nici un indiciu în prezent că China ar sprijini activ efortul de război rusesc furnizându-i arme.

„I-am telefonat preşedintelui Xi - nu pentru a ameninţa, doar pentru a-i spune (...) că, dacă crede că americanii şi alţii vor continua să investească în China în timp ce el încalcă sancţiunile impuse Rusiei, atunci face o greşeală uriaşă”, a declarat liderul de la Casa Albă. „În acest moment, nu există niciun indiciu că ei (chinezii) au propus arme sau alte lucruri de care Rusia are nevoie”, potrivit preşedintelui american. De asemenea, el a respins ideea că alianţa dintre China şi Rusia implică faptul că Statele Unite poartă un nou tip de război rece. „Nu cred că acesta este un război rece nou sau mai complicat”, a apreciat Joe Biden.

Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august,1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie, 15 septembrie, 16 septembrie, 17 septembrie și 18 septembrie.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media