VIDEO/ Trei bărbați, printre care doi polițiști de frontieră, reținuți după ce ar fi încercat să scoată ilegal din țară 700 de mii de țigări

7 octombrie 2022, 10:54 Societate 221
Contrabandă cu țigări, descoperită la Șirăuți, raionul Briceni..  Sursa: PCCOCS

Procurorii PCCOCS și ofițerii de investigație de la INI au reținut joi, 6 octombrie, trei bărbați, care ar fi încercat să scoată ilegal din țară 700 de mii de țigări, burdușite în două autoturisme, care urmau să ajungă peste Prut. Potrivit oamenilor legii, doi dintre cei reținuți sunt angajați ai Poliției de Frontieră din regiunea nord, unul având funcție de conducere, și sunt bănuiți că ar fi facilitat schema de contrabandă.

Tentativa de scoatere ilegală din țară a țigărilor de contrabandă a fost deconspirată în noaptea zilei de joi, de către procurorii PCCOCS de comun cu ofițerii de investigații ai INI și angajații Serviciului Vamal.

Suspecții intenționau să livreze țigările în România prin localitatea Șirăuți, raionul Briceni.

La fața locului, oamenii legii au reținut o persoană, iar pe parcursul aceleași zile au reținut alte două persoane care au facilitat schema de contrabandă. Cei doi s-au dovedit a fi angajați ai Poliției de Frontieră, Direcția Nord, unul dintre aceștia fiind cu funcție de conducere în cadrul instituției.

Bănuiții reținuți au vârste cuprinse între 23 și 40 de ani. Potrivit datelor din dosar, aceștia ar fi parte a unui grup infracțional specializat pe contrabandă cu țigări. În special, pentru transportarea „mărfii” peste Prut, suspecții foloseau mecanism bazic similar tirolienei sau telefericului.

Cele 69 de cutii cu țigări de contrabandă depistate în două mijloace de transport, precum și în apropierea malului Prutului, au fost indisponibilizate.

Urmează ca procurorii PCCOCS să le formuleze și prezinte învinuirile celor trei reținuți, în vederea solicitării aplicării arestului preventiv pentru 30 de zile, timp în care aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a reacționat la reținerea celor doi angajați și a transmis, într-un comunicat de presă, că a demarat o anchetă internă.

„Poliția de Frontieră condamnă actele de implicare a angajaților în activități ilicite și acordă suportul necesar instituțiilor de resort pentru ca aceștia să fie atrași la răspundere.

Astfel, pe faptul reținerii a doi polițiști de frontieră din regiunea de nord care ar fi implicați în transportarea mărfii de contrabandă peste Prut, la nivelul Poliției de Frontieră au demarat cercetări interne, prin care vor fi documentate toate împrejurările privitoare la infracțiunea invocată.

Reiterăm că instituția de frontieră nu tolerează astfel de cazuri și va întreprinde toate măsurile necesare pentru a investiga echidistant orice abuz în serviciu, cu respectarea normelor de prezumție a nevinovăției”, a transmis IGPF.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media