Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele Islandei, Guðni T. Jóhannesson. Subiectele abordate

2 decembrie 2022, 16:31 Politică 74
Maia Sandu.  Sursa: presedinte.md

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut, în marja vizitei în Japonia, o întrevedere cu Președintele Islandei, Guðni T. Jóhannesson.

Agenda discuțiilor a vizat cooperarea bilaterală.

Cei doi șefi de stat au vorbit despre negocierile privind semnarea, de către țara noastră, a acordului de liber schimb cu Asociația Europeană a Liberului Schimb (EFTA). La fel, au fost discutate posibilitățile de realizare a unor proiecte în domeniul energiei regenerabile, ținând cont de experiența Islandei în acest sector.

Amintim că, Maia Sandu efectuează în perioada 1-3 decembrie o vizită la Tokyo. Șefa statului se va întâlni cu oficiali de nivel înalt din Guvernul Japoniei și cu reprezentanți ai Parlamentului nipon.

La fel, Președinta Maia Sandu va participa la conferința Adunării Internaționale a Femeilor (WAW).

În zilele de 5-7 decembrie, lidera de la Chișinău se va afla la Washington, unde va participa la Conferința Internațională Anticorupție, în cadrul Summit-ului pentru Democrație.

De asemenea, Președinta Maia Sandu va avea întrevederi bilaterale și se va întâlni cu reprezentanții diasporei moldovenești din Statele Unite.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media