VIDEO/ Partidul ȘOR acuză Poliția că a ridicat „abuziv” 50 de corturi din fața PG. IGP: „Organizatorii și participanții au dat dovadă de un comportament neadecvat, manifestând intenții de destabilizare și blocând accesul în clădire”

26 octombrie 2022, 19:58 Politică 185
protestul ȘOR la PG.  Sursa: partidulsor.md

Continuă ciocnirile între protestatarii aduși de Partidul ȘOR la Procuratura Generală și forțele de ordine aflate la menținerea ordinii și securității publice. Formațiunea acuză că Poliția că a ridicat „abuziv” 50 de corturi instalate de duminică în curte PG, iar Inspectoratul General de Poliție la rândul său susține că „organizatorii și participanții au dat dovadă de un comportament neadecvat, manifestând intenții de destabilizare și blocând accesul în clădire”.

„Poliția, la indicația guvernării PAS și a Maiei Sandu, continuă intervențiile abuzive în raport cu oamenii nemulțumiți de actuala guvernare, care protestează non-stop în fața Procuraturii Generale. Alte 50 de corturi au fost ridicate de forțele de ordine. Și de această dată a fost invocat motivul că nimeni nu se afla în acestea. Indignați de comportamentul forțelor de ordine, oamenii au scandat „Jos Maia Sandu!”, „Jos dictatura!””, a declarat Partidul ȘOR într-un comunicat de presă.

De cealaltă parte, IGP a precizat că și astăzi organizatorii și participanții la protestul desfășurat de ȘOR au dat dovadă de un comportament neadecvat, manifestând intenții de destabilizare și blocând accesul în clădire, astfel încălcând Legea nr. 26 cu privire la întruniri și Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale.

Forțele de ordine aflate la menținerea ordinii și securității publice, de nenumărate ori au somat participanții să renunțe la acțiunile lor, însă aceștia au manifestat un comportament agresiv și nesubordonare”, declară Poliția.

IGP a menționat că acțiunile organizatorilor și a participanților vor fi documentate de către organele de drept.

„Poliția repetat face apel către organizatori și participanții la acțiune să respecte legislația în vigoare, să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii și restricțiilor impuse de autorități”, conchide IGP.

Amintim că, marți, 25 octombrie, Poliția a depistat la participanți mai multe bunuri și corturi abandonate, precum și minori fără supraveghere prezenți la întrunire. În acest sens a fost solicitată prezența organizatorilor la fața locului, însă, potrivit IGP, până la sfârșitul verificărilor efectuate de Poliție aceștia nu s-au prezentat. În context, oamenii legii au fost nevoiți să evacueze peste 20 de corturi ce se aflau fără supraveghere, iar nici unul dintre participanții la întrunire nu a comunicat că i-ar aparține.

În context, amintim că Inspectoratul General de Poliție (IGP) a solicitat Primăriei Chișinău „să intervină și să ia atitudine” în legătură cu protestul desfășurat de simpatizanții Partidului ȘOR din fața Procuraturii Generale.

Partidul ȘOR a organizat pe 23 octombrie, a 6-a duminică consecutiv, un nou protest împotriva guvernării și a președintei Maia Sandu. Participanții, au fost aduși, în mod tradițional, cu microbuzele, din mai multe zone ale țării. De această dată, protestul organizat de Partidul ȘOR n-a avut loc în fața Președinției și Parlamentului, și în fața Procuraturii Generale, după ce oamenii legii le-au blocat accesul către Centrul capitalei. La sfârșitul manifestației, mai mulți participanți și-au instalat corturi în fața Procuraturii Generale și înnoptează acolo.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media