LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 278. Șapte miniștri de externe vizitează Kievul în semn de sprijin; În regiunea Kiev și Lviv - întreruperi de urgență de curent electric

28 noiembrie 2022, 07:59 Ucraina 237
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Război în Ucraina, ziua 278. Rachete rusești au lovit duminică dimineață infrastructura feroviară din regiunea centrală ucraineană Dnipro, a anunțat un oficial local, care a spus că „Există distrugeri considerabile. Acum nu este posibil să se călătorească pe calea ferată”.

Cel puţin 32 de persoane din regiunea Herson au fost ucise în bombardamentele care au avut loc după retragerea forţelor ruse în urmă cu două săptămâni, conform informaţiilor furnizate sâmbătă de poliţia ucraineană, transmite Reuters.

Există temeri din ce în ce mai mari că atacul necruțător al Rusiei asupra rețelei de electricitate din Ucraina va amenința siguranța centralelor nucleare ale țării, în urma opririi de urgență fără precedent de miercuri, scrie The Guardian.

UPDATE 20:47. Lupte intense continuă în jurul orașului Bahmut din estul regiunii Donețk, potrivit relatărilor rusești și ucrainene. Orașul a devenit o țintă importantă pentru forțele rusești, care nu au avut succes în ultimele luni în câștigarea de teritorii în estul Ucrainei și au fost nevoite să se retragă din multe zone. În ultimele zile, videoclipurile de pe rețelele de socializare au ilustrat distrugerile imense din Bahmut, unde se află înc mii de oameni, fără curent electric și apă curentă, potrivit CNN.

Denis Pușilin, liderul autoproclamatei Republici Populare Donețk, numit de Rusia, a declarat luni că forțele ruse sunt acum aproape de a înconjura Bahmut.

„Situația din Bahmut rămâne dificilă, dar unitățile noastre, în special unitatea grupului Wagner, avansează cu siguranță”, a declarat Pușilin la televiziunea rusă.


UPDATE 19:54. Războiul din Ucraina se va termina la masa negocierilor probabil, însă rezultatul negocierilor depinde în totalitate de situaţia de pe câmpul de luptă, a declarat luni, la Bucureşti, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. El spune că o victorie a Rusiei ar reprezenta „o tragedie” pentru Ucraina, dar şi pentru lumea întreagă.

„În ceea ce priveşte situaţia din Ucraina, războaiele sunt greu de prevăzut. Am văzut că preşedintele Putin a făcut o mare greşeală strategică. A subestimat puterea, forţa poporului, dar şi a armatei, şi nivelului politic din Ucraina. A crezut că poate să preia controlul întregii ţări în doar câteva zile, după care trupele ruse au fost respinse din Kiev, apoi din Harkov, apoi din Herson. Sarcina noastră este să sprijinim Ucraina, pentru că ştim că singura modalitate de a obţine un rezultat pozitiv este să întărim capacitatea lor de luptă. La un moment sau altul, războiul probabil că se va termina la masa negocierilor, însă rezultatul negocierilor depinde în totalitate de situaţia de pe câmpul de luptă”, a precizat secretarul general al NATO, la finalul întrevederii avute la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis.


UPDATE 18:22. Uniunea Europeană are dreptul de a sancţiona eludarea sancțiunilor împotriva Rusiei, pentru a garanta punerea în aplicare a acestora, a anunţat preşedinţia cehă a Consiliului UE. Guvernele europene au adoptat „în unanimitate” decizia de a considera „o infracţiune” încălcarea sancţiunilor europene, se arată într-un comunicat al preşedinţiei UE, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Concret, decizia va face posibilă sancţionarea ţărilor terţe şi a cetăţenilor acestora sau a entităţilor lor vinovate de eludarea sancţiunilor adoptate de UE împotriva Rusiei. „UE a răspuns cu hotărâre la războiul neprovocat şi nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei. A adoptat un număr fără precedent de sancţiuni pentru a viza economia Rusiei şi a contracara capacitatea acesteia de a continua această agresiune”, a declarat ministrul ceh al Justiţiei, Pavel Blazek.

„Pentru a avea succes, punerea lor în aplicare necesită un efort comun, iar decizia de astăzi este un instrument esenţial pentru a garanta că orice încercare de eludare a acestor măsuri va fi oprită”, a adăugat el.


UPDATE 18:06. Președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a discutat luni că a discutat cu premierul olandez Mark Rutte despre cooperarea în domeniul apărării și sprijinul acordat Ucrainei, informează Al Jazeera.

„Am discutat despre cooperarea durabilă în domeniul apărării cu premierul olandez Mark Rutte. Mă bucur să aud că sprijinul pentru Ucraina nu va face decât să crească anul viitor. Am discutat, de asemenea, despre punerea în aplicare a planului meu de pace și despre tranziția Ucrainei la tehnologii de economisire a energiei”, a scris Zelenskiy, într-un mesaj publicat pe Twitter.


UPDATE 17:40. Rusia a amânat „unilateral” discuțiile privind dezarmarea nucleară cu SUA, prevăzute pentru această săptămână, potrivit ziarului Kommersant, care citează ambasada SUA, transmite The Guardian.

Ministerul rus de Externe a confirmat într-un comunicat că discuțiile dintre Moscova și Washington de la Cairo nu vor mai avea loc în această săptămână.

Oficiali din cele două țări urmau să se întâlnească în capitala egipteană între 29 noiembrie și 6 decembrie pentru a discuta despre reluarea inspecțiilor în cadrul tratatului de reducere a armelor nucleare New START.


UPDATE 16:43. Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că l-a convocat pe ambasadorul Norvegiei pentru ceea ce a spus că este arestarea motivată politic a cetățenilor ruși pentru că au folosit drone în mod ilegal.

„S-a remarcat că sentințele împotriva rușilor erau motivate politic și nu aveau nimic de-a face cu principiile justiției echitabile și imparțiale”, a spus ministerul într-un comunicat.

Mai mulți cetățeni ruși au fost arestați de autoritățile norvegiene pentru că au folosit drone în apropierea graniței arctice dintre cele două țări sau au fotografiat instalații clasificate, în condițiile în care Norvegia sporește securitatea după suspectarea unui sabotaj la gazoductele Nord Stream de sub Marea Baltică.


UPDATE 15:57. Rusia a amânat discuţiile de dezarmare nucleară cu SUA, planificate săptămâna aceasta, potrivit ziarului Kommersant, citând ambasada SUA.

Ministerul rus de externe a confirmat într-un comunicat că discuțiile dintre Moscova și Washington la Cairo nu vor mai avea loc săptămâna aceasta.


UPDATE 15:34. În regiunea Kiev și Lviv - întreruperi de urgență de electricitate.

La Kiev, 55% dintre abonați sunt acum afectați de astfel de întreruperi, reparațiile continuă după grevele rusești asupra instalațiilor energetice din Ucraina din 23 noiembrie, a spus DTEK.

Opririle de urgență sunt, de asemenea, utilizate în regiunea Lviv - acestea afectează majoritatea consumatorilor, cu excepția infrastructurii critice.

Potrivit șefului OVA din Lviv, Maxim Kozițky, electricitatea va fi oprită timp de aproximativ 8 ore, apoi va fi restabilită timp de 4 ore, după care va fi oprită din nou timp de 8 ore.

Anterior, șeful OVA Kiev, Alexei Kuleba, a spus că 40% din populația regiunii Kiev este încă fără electricitate.


UPDATE 15:05. Miniștrii de externe din Estonia, Lituania, Letonia, Suedia, Finlanda, Norvegia și Islanda au sosit în același timp la Kiev. Acest lucru a fost anunțat pe Twitter de către ministrul de externe leton Edgars Rinkevics.

„Acesta este cel mai mare grup de miniștri care au vizitat Ucraina de la începutul agresiunii ruse. Principala întrebare este cum să susținem în continuare Ucraina”, a scris el.

La Kiev, potrivit lui Rinkevichs, se vor întâlni cu conducerea de vârf a Ucrainei.


UPDATE 14:50. În ultimele zile, 6 camioane cu 114 transformatoare au fost expediate din Lituania în Ucraina, a postat pe Twitter ministrul lituanian al Apărării, Arvydas Anušauskas.

„În total, Lituania intenționează să furnizeze 252 de transformatoare”, a spus el.

Potrivit lui Arvydas Anušauskas, companiile energetice lituaniene au oferit deja asistență în valoare de 3 milioane de euro pentru reconstrucția sectorului energetic al Ucrainei, care a suferit de pe urma bombardamentelor rusești, iar acum au fost trimise alte 2 milioane de euro.


UPDATE 14:11. Ministrul Culturii din România, Lucian Romașcanu, a anunțat luni că pisaniile lui Ștefan cel Mare, despre care s-a crezut că au fost furate de trupele de ocupație ruse în timpul retragerii din muzeul orașului Herson din Ucraina, au fost găsite și „sunt neatinse”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul român a declarat că a propus omologului său ucrainean că România ar putea găzdui artefactele de valoare până la încheierea războiului.


UPDATE 13:41. Procuratura generală a Ucrainei a declarat că 329 de copii sunt considerați dispăruți în prezent în Ucraina, în timp ce 12.034 au fost deportați în Rusia.

„Date despre copiii afectați din 28 noiembrie 2022: 329 sunt dispăruți, 12.034 – deportați și 7.819 – găsiți”, a declarat PG ucraineană într-un mesaj pe Telegram.

Acesta a subliniat că cifrele nu sunt definitive, deoarece se lucrează încă pentru verificarea rapoartelor venite din prima linie, precum și din părțile ocupate și eliberate ale Ucrainei.

440 de copii au fost uciși în urma războiului din Rusia și 851 de copii sunt acum raportați ca răniți. Procuratura generală raportează un total de 1.291 de victime ale copiilor, cel mai mare număr fiind în regiunile Donețk, Harkiv și Kiev.


UPDATE 12:23. Noul ambasador al Ucrainei în Germania, Oleksii Makeiev, a solicitat luni Berlinului să furnizeze ţării sale devastate de războiul declanşat de Rusia echipamente pentru a preveni întreruperile de curent electric, precum şi mai multe arme, scrie Agerpres.

„Avem nevoie de generatoare şi transformatoare auto, care sunt în special afectate de atacurile ruseşti cu rachete”, a declarat luni Makeiev pentru televiziunea publică ZDF.

În capitala ucraineană Kiev, a spus el, la ora actuală se furnizează curent electric doar câteva ore pe zi. Transformatoarele sunt necesare pentru a reduce valorile în reţeaua de înaltă tensiune pentru furnizarea energiei electrice.


UPDATE 12:37. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a negat informațiile conform cărora forțele ruse intenționau să părăsească centrala nucleară Zaporojie din Ucraina, spunând reporterilor că nu ar trebui să caute semne acolo unde nu există.

Între timp, Kremlinul a spus că a salutat oferta Vaticanului de a oferi o platformă de negociere pentru a rezolva conflictul din Ucraina, dar că poziția Kievului a făcut acest lucru „imposibil”.

Papa Francisc a reiterat în urmă cu 10 zile că Vaticanul este gata să facă orice pentru a media și a pune capăt conflictului dintre Rusia și Ucraina, într-un interviu acordat cotidianului italian La Stampa.


UPDATE 11:44. Șase puncte de trecere a frontierei moldo-ucrainene sunt nefuncționale din cauza deconectării energiei electrice și a unor defecțiuni tehnice la baza de date a autorității vamale a Ucrainei, anunță luni dimineața Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.

Astfel, la această oră nu activează:

PTF Vulcănești-Vinogradovca;

PTF Mirnoe-Tabaki;

PTF Basarabeasca - Serpniovoe;

PTF Ceadîr Lunga - Novîe Traianî;

PTF Ocnița - Sokireanî;

PTF Săiți - Lesnoe.


UPDATE 10:53. Rusia și Statele Unite au un canal pentru a discuta subiectul managementului riscului - în special nuclear - la nivelul agențiilor de informații, a declarat pentru RIA Novosti Elizabeth Rood, însărcinată cu afaceri al ambasadei americane din Moscova, transmite BBC.

„Această problemă (a managementului riscului nuclear) a fost scopul întâlnirii dintre directorul CIA Burns și omologul său rus”, a spus ea, adăugând că problema soluționării conflictului din Ucraina nu a fost discutată la întâlnire.

Directorul CIA, William Burns, și șeful Serviciului rus de informații externe, Serghei Narîșkin, s-au întâlnit pe 14 noiembrie la Ankara. Kremlinul a precizat că discuțiile au fost o inițiativă a părții americane.

Casa Albă a spus că Burns nu a negociat cu Narîșkin pentru a pune capăt războiului și că mesajul său se referă la consecințele dacă Rusia folosește arme nucleare în Ucraina.


UPDATE 09:55. Administrația de ocupație a orașului Energodar, unde se află centrala nucleară Zaporojie, a declarat luni dimineață că trupele ruse nu intenționează să predea cea mai mare centrală nucleară din Europa, ocupată în februarie.

„Mass-media răspândesc în mod activ falsuri conform cărora Rusia intenționează să se retragă din Energodar și să părăsească ZNPP. Această informație nu este adevărată", a declarat administrația de ocupație într-un comunicat publicat pe canalul său Telegram.

Cu o zi înainte, un articol despre o posibilă retragere, în special, a fost scris de Reuters. Acest lucru a fost anunțat de autoritățile ucrainene. Șeful Energoatom, deținut de stat, Piotr Kotin, a vorbit despre semnele emergente că armata rusă se pregătește să părăsească centrala electrică.

„În ultimele săptămâni, am primit de fapt informații că există semne că ar putea părăsi ZNPP”, a declarat Kotin la televiziunea ucraineană. Totodată, șeful Energoatom a declarat că este încă prea devreme pentru a vorbi despre inițierea retragerii. Se poate spune că armata rusă se pregătește pentru o astfel de opțiune, a spus Kotin.


UPDATE 09:22. Armata ucraineană anunță propriile calcule aproximate despre pierderile ruse din prima zi a invaziei și până în prezent:

personal ‒ aproximativ 87.900 (+590) persoane au fost lichidate,

tancuri ‒ 2.908 (+3) unități,

vehicule blindate de luptă / APV ‒ 5.861 (+5) unități,

sisteme de artilerie – 1.899 (+2) unități,

RSZV / MLRS – 395 (+0) unități,

sisteme de război antiaeriene ‒ 209 (+0) unități,

aeronave – 278 (+0) unități,

elicoptere – 261 (+0) unități,

Nivel operațional-tactic UAV – 1.555 (+0),

rachete de croazieră ‒ 531 (+0),

nave de război / bărci ‒ 16 (+0) unități,

vehicule și rezervoare de combustibil – 4.416 (+4) unități,

echipament special ‒ 163 (+0).


UPDATE 09:17. După eliberarea Hersonului de către trupele ucrainene pe 11 noiembrie, orașul continuă să fie bombardat de artileria rusă în fiecare zi, potrivit informațiilor Ministerului Britanic al Apărării.

Autoritățile ucrainene au declarat că 10 persoane au fost ucise pe 24 noiembrie, iar în ziua precedentă, 27 noiembrie, au fost 54 de bombardamente în zonă.

Orașul este vulnerabil deoarece rămâne în raza de acțiune a majorității sistemelor de artilerie rusă, care acum trag de pe malul estic al Niprului, adică din noile linii defensive.

Majoritatea pagubelor sunt cauzate probabil Hersonului ca urmare a utilizării de către Rusia a mai multor sisteme de lansare de rachete - în principal sisteme BM-21 „Grad”, cred autorii raportului.


UPDATE 08:52. Analistul militar și de apărare de la Sky News, profesorul Michael Clarke, afirmă că trupele Kievului sunt mai bine echipate în fața iernii care se instalează în Ucraina.

„Acum se va ajunge la patru sau cinci grade sub zero grade pentru câteva zile. Pământul va îngheța și va rămâne înghețat. Asta contează pentru trupe. Pe măsură ce vremea se răcește, acest lucru va sublinia diferența de calitate dintre trupele rusești și ucrainene”, a arătat el.

Potrivit analistului militar, pentru a face față iernii, trupele trebuie să fie bine aprovizionate și echipate și trebuie să fie rotite din tranșee la intervale regulate.

„Părerea mea este că ucrainenii vor face față mai bine decât rușii, deoarece acum sunt mai bine echipați și motivați să reziste. Mulți dintre ruși sunt deja nefericiți și nu vor să fie acolo”, spune el.

Michael Clarke sugerează, de asemenea, că informațiile potrivit cărora rușii au început să folosească rachete balistice de la care au eliminat focoasele nucleare ar putea fi un semn de „disperare” din partea lor.


UPDATE 08:20. Forțele ruse au bombardat în noptea de duminică spre luni trei comunități din districtul Nikopol din sudul Oblastului Dnipropetrovsk, a transmis guvernatorul Valentin Reznichenko într-o postare pe Telegram, citat de Kyiv Independent.

Potrivit guvernatorului, forțele ruse au tras în comunitățile Marhanetska, Pokrovska și Chervonohrihorivska cu mai multe lansatoare de rachete Grad și alte artilerie grea. Peste 30 de obuze rusești au lovit acele zone, a spus Reznichenko.


UPDATE 07:55. Primarul Kievului, fostul campion mondial la box Vitali Kliciko, a ripostat duminică la criticile președintelui Ucrainei cu privire la măsurile luate pentru a-i ajuta pe locuitori să reziste la întreruperile de energie electrică, descriind disputele ca fiind „fără sens” în contextul campaniei militare a Rusiei, potrivit agenției Reuters.

Klitschko a declarat că 430 de „centre de încălzire” îi ajută pe locuitori să facă față efectelor atacurilor rusești asupra centralelor electrice și că alte peste 100 de centre sunt planificate pentru cazul unor condiții extreme. Președintele Vladimir Zelenskiy a remarcat săptămâna trecută că au existat multe plângeri cu privire la măsurile adoptate în capitală.

„Nu vreau să mă implic în bătălii politice, mai ales în situația actuală”, a declarat Klitschko într-o înregistrare video postată pe Telegram.

„Acest lucru nu are sens. Am lucruri de făcut în oraș”.


UPDATE 07:25. Vaticanul s-a oferit să organizeze negocieri între Ucraina și Rusia. Acest lucru a fost anunțat de șeful departamentului de politică externă al Bisericii Catolice, arhiepiscopul Paul Richard Gallagher, conform glavcom.ua.

El a precizat că Sfântul Scaun și Papa personal au fost întotdeauna deschiși la negocieri încă de la începutul conflictului, dar „nu s-a primit încă niciun răspuns concret”.

În același timp, Gallagher a explicat că oferta rămâne valabilă. „Și dacă ar fi potrivit și necesar să se ofere și să se pună la dispoziție acest loc, Sfântul Părinte ar avea o atitudine foarte pozitivă, dacă cererea ar veni din partea ambelor părți cu bune intenții și în spiritul căutării păcii și a dialogului”, a declarat arhiepiscopul, citat de publicație.


UPDATE 07:10. Rachete rusești au lovit duminică dimineață infrastructura feroviară din regiunea centrală ucraineană Dnipro, a anunțat un oficial local, potrivit CNN.

„Există distrugeri considerabile. Acum nu este posibil să se călătorească pe calea ferată”, a declarat Evhen Sytnychenko, șeful administrației militare din districtul Krivoi Rog, într-o transmisiune în direct. El a spus că reparațiile vor reprezenta „un efort semnificativ, mare și de lungă durată” și că șinele nu vor putea fi utilizate „pentru o perioadă de timp”.


Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august, 1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie, 15 septembrie, 16 septembrie, 17 septembrie, 18 septembrie, 19 septembrie, 20 septembrie, 21 septembrie, 22 septembrie, 23 septembrie, 24 septembrie, 25 septembrie, 26 septembrie, 27 septembrie, 28 septembrie, 29 septembrie, 30 septembrie, 1 octombrie, 2 octombrie, 3 octombrie, 4 octombrie, 5 octombrie, 6 octombrie, 7 octombrie, 8 octombrie, 9 octombrie, 10 octombrie, 11 octombrie, 12 octombrie, 13 octombrie, 14 octombrie, 15 octombrie, 16 octombrie, 17 octombrie, 18 octombrie, 19 octombrie, 20 octombrie, 21 octombrie, 22 octombrie, 23 octombrie, 24 octombrie, 25 octombrie, 26 octombrie, 27 octombrie, 28 octombrie, 29 octombrie, 30 octombrie, 31 octombrie, 1 noiembrie, 2 noiembrie, 3 noiembrie, 4 noiembrie, 5 noiembrie, 6 noiembrie, 7 noiembrie, 8 noiembrie, 9 noiembrie, 10 noiembrie, 11 noiembrie, 12 noiembrie, 13 noiembrie, 14 noiembrie ,15 noiembrie, 16 noiembrie, 17 noiembrie, 18 noiembrie, 19 noiembrie, 20 noiembrie, 21 noiembrie, 22 noiembrie, 23 noiembrie, 24 noiembrie, 25 noiembrie și 27 noiembrie.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media