Nicu Popescu a discutat cu Mircea Geoană: „Am acceptat invitația Alianței pentru participare la reuniunea miniștrilor Afacerilor Externe”

16 noiembrie 2022, 20:57 Politică 92
Nicu Popescu a discutat telefonic cu Mircea Geoană.  Sursa: MAEIE

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) Nicu Popescu a purtat o conversație telefonică cu Mircea Geoană, secretarul general adjunct al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Oficialii s-au referit la situația de securitate din regiune urmare a agresiunii militare ruse în Ucraina și consecințele acesteia pentru țara noastră, în special în sectorul energetic.

„Am acceptat invitația Alianței pentru participare la reuniunea miniștrilor Afacerilor Externe, care va fi găzduită la București în perioada 29 - 30 noiembrie. Am punctat că în actualul context de securitate foarte fragil, țara noastră își dorește fortificarea și modernizarea capacităților de apărare”, a spus ministrul Nicu Popescu.

Amintim că la 27 octombrie, România a anunțat că va contribui cu 1,3 milioane de dolari la Fondurile Voluntare NATO dedicate Georgiei, Republicii Moldova și Ucrainei.

Premierul Nicolae Ciucă l-a informat pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în legătură cu decizia României, care a fost luată în contextul războiului de agresiune purtat pe teritoriul ucrainean.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media