Maia Sandu a avut o întrevedere cu președintele Federal al Republicii Austria, Alexander Van der Bellen. Subiectele discutate

21 septembrie 2022, 14:23 Politică 28
Maia Sandu și președintele Austriei.  Sursa: presedinte.md

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut marți o întrevedere cu Președintele Federal al Republicii Austria, Alexander Van der Bellen.

Omologii au discutat despre posibilitățile de consolidare a cooperării bilaterale între țara noastră și Austria, și despre agenda de reforme pe care și-a setat-o Republica Moldova.

Șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul oferit Moldovei de partea austriacă pentru obținerea statutului de țară candidată la UE și pentru asistența primită de-a lungul anilor prin intermediul Agenției Austriece de Dezvoltare.

Pe finalul întrevederii, Președinta Maia Sandu l-a invitat pe Președintele Van der Bellen să efectueze o vizită în Republica Moldova, după alegerile din octombrie din Austria.

Președinta Maia Sandu a susținut, la 20 septembrie, un discurs în cadrul evenimentului USAID Democracy Delivers, în cadrul căruia șefa statului a subliniat importanța susținerii Statelor Unite și a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională în implementarea reformelor din Republica Moldova, deoarece ei ar trebui să fie capabili și destul de flexibili pentru a vedea și a-i ajuta „pe campioni atunci când sunt la putere”, mai ales când există țări care pot fi „campioane la reforme”, „cu o voință politică reală”.

Anatol
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media