A fost numit un nou director interimar la Spitalul Clinic Bălți. Ministra Sănătății: „După ce se vor liniști spiritele, vom iniția un concurs nou pentru funcția dată”

21 septembrie 2022, 17:01 Sănătate 204
Gheroghe Brînza, noul director interimar al SC Bălți.  Sursa: realitatea.md
Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, anunță astăzi, 21 septembrie, că a numit un nou director interimar la Spitalul Clinic din Bălți, iar cu această ocazie a efectuat o vizită în nordul țării pentru a discuta cu colectivul spitalului, semnând „ordinul de numire pe loc, în prezența și cu acordul dumnealor.”
Astăzi, prin detașare, l-am numit în funcție de director interimar al Spitalului Clinic Bălți pe directorul Spitalului raional Glodeni, dl Gheorghe Brînză. Este tânăr, competent, deține experiența de a gestiona un spital, cunoaște spitalul și colectivul”, a precizat ministra de resort.

Ministra Sănătății subliniază că Ministerul Sănătății deține calitatea de fondator al acestui spital și după ce se vor liniști spiritele, va iniția un concurs nou pentru funcția dată.

„Pe cel precedent l-am anulat deoarece competiția singurului candidat rămas în concurs cu sine însăși arată ridicol”, a punctat ea.

Potrivit informațiilor prezentate, doar anul acesta (2022), SC Bălți a primit următoarele echipamente moderne:
- 4 ventilatoare pentru nou-născuți, incubatoare pentru prematuri și monitoare;
- un sistem radiografic digital;
- aparat de plasmafereză (care nu l-a avut niciodată);
- spirocicloergometru (care de asemenea nu a avut);
- aparat pentru hemodializă acută.

„Totodata, în spital s-a efectuat reparația Centrului Petinatal cu finanțare de la minister (16 milioane lei) și a fost inițiată reconstrucția UPU în cadrul Programului Transfrontalier Operațional Comun România-Republica Moldova. De asemenea, inițiem acum în cadrul a două proiecte de finanțare procurarea tomografului computerizat și RMN pentru spital și ne mișcăm foarte repede cu aprobarea documentelor pentru semnarea Acordului de finanțare și inițiere a construcției Spitalului nou regional Bălți. Spitalul din Bălți e un punct strategic foarte important pentru sistemul sănătății și vom investi în continuare în aceleași tempouri”, a conchis Nemerenco.

La 16 septembrie, Ministerul Sănătății a anulat concursul pentru ocuparea funcției de director al Spitalului Clinic Bălți.

Amintim că în concursul pentru ocuparea funcției de director al Spitalului Clinic din Bălți a rămas un singur pretendent. Asta după ce unul dintre candidați, Ion Mihăilă a anunțat că se retrage din concurs. Fostul pretendent la această funcție a acuzat politizarea excesivă a competiției după ce în mai multe surse de informație au apărut acuzații nefondate în adresa sa și pentru care solicită dreptul la replică.

De menționat că în urma primei etape a concursului, pentru ocuparea funcției de director al Spitalului Clinic din Bălți care aparține Ministerului Sănătății, rămase doi pretendenți - actuala vicedirectoare medicală și directoare interimară a instituției, Ala Condrea, o apropiată a ex-deputatei Arina Spătaru și Ion Mihăilă.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media