FOTO/ Cel puţin 23 de morţi și 28 de răniți la Zaporojie, după ce un convoi de vehicule cu civili ucraineni a fost lovit de o rachetă rusă

30 septembrie 2022, 10:51 Ucraina 305
Atac la Zaporojie, 30 septembrie.  Sursa: Olga Zvonareva/ukrinform.ua

Cel puțin 23 de oameni au murit, iar alții 28 au fost răniți în dimineața zilei de vineri, 30 septembrie, în apropierea orașului Zaporojie, a anunţat guvernatorul regional Aleksandr Staruh. Potrivit oficialului ucrainean, trupele ruse au lovit cu o rachetă un convoi de vehicule cu civili ucraineni.

„Inamicul a lansat un atac cu rachete asupra unui convoi umanitar civil la ieșirea din centrul regional. Oamenii au făcut coadă pentru a părăsi teritoriul ocupat temporar, pentru a-și lua rudele sau pentru a le transmite ajutoare”, a scris oficialul ucrainean pe canalul său de Telegram.

Ulterior, Staruh a precizat că la această oră se știe despre 23 de morți și 28 de răniți.

„Toți civili, compatrioții noștri. Ardeți în iad, blestemaților”, a mai adăugat el.

Agenția de presă UNIAN relatează că serviciile de urgență sunt în prezent la fața locului. Primarul Melitopolului, Ivan Fedorov, a adăugat că printre victime se numără și locuitorii din Melitopol.

„Deocamdată, este imposibil să aflăm cu exactitate numărul de morți și răniți. Printre victime se numără locuitori din Melitopol”, a scris el în Telegram.

Potrivit consilierului Ministerului ucrainean de Interne, Anton Gerașcenko, răniți ar putea fi mai mulți - peste 30.

„Salvatorii, medicii, toate serviciile sepcializate lucrează acum la fața locului”, a spus Gerașcenko pe canalul său de Telegram.

Atacul a avut loc în apropierea punctului de control din Vasilievka, singurul punct de control funcțional prin care se formează un convoi de vehicule civile pentru a pătrunde pe teritoriul ocupat de Rusia.

Potrivit primarului din Melitopol, Ivan Fedorov, oamenii călătoresc periodic în orașele și sate ocupate de trupele ruse pentru a „susține rudele, a transmite medicamente vitale populației civile și a se întoarce înapoi”.

Contraofensiva Forțelor Armate continuă în estul și sudul Ucrainei, însă este în tăcere informațională.

Cu toate acestea, șeful OVA din Luhansk, Serghei Gaidai, a spus că apărătorii ucraineni înaintează „cu încredere” și speră să primească vești pozitive în viitorul apropiat.

Noaptea trecută trupele ruse au atacat regiunile Odesa și Nikolaev. Cinci drone iraniene au fost direcționate către regiunea Nikolaev, dintre care două au lovit ținte: una a lovit o clădire administrativă, cealaltă a lovit o un obiect de infrastructură critică.

În urma atacului nocturn de la Nikolaev au fost rănite opt persoane. Forțele de apărare aeriană au doborât două drone kamikaze în apropiere de Odesa deasupra Golfului Odesa.

Rușii au atacata de asemenea și orașul Dnipro, unde au didtrus sediul unei companii de transport - clădirea administrației și și 50 de autobuze au ars.

Rusia, care pe 24 februarie a invadat Ucraina în ceea ce ea numeşte "operaţiune militară specială", neagă că acţiunile sale vizează în mod deliberat civilii, deşi atacurile sale au provocat distrugeri în oraşe ucrainene.

Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media