VIDEO/ Vladimir Putin a proclamat anexarea a patru regiuni ucrainene și a cerut Kievului să înceteze imediat ostilităţile

30 septembrie 2022, 15:23 Rusia 284
Vladimir Putin a proclamat anexarea a patru regiuni ucrainene.  Sursa: captură video

La Kremlin a avut loc vineri, 30 septembrie, o „ceremonie” grandioasă de semnare a decretului de anexare a regiunilor ucrainene Doneţk, Luhansk, Herson şi Zaporojie, după ce separatiştii proruşi din aceste zone au organizat aşa-zise referendumuri, sfidând comunitatea internațională. Președintele rus, Vladimir Putin, și-a început discursul la ora 15:15, cu întârziere. Liderul de la Mocova a ținut un discurs profund anti-Vest, a enumerat toate păcatele Occidentului - de la comerțul cu sclavi la comerțul cu opiu. În opinia liderului rus, Rusia din secolul XX a condus războiul anticolonial mondial.

Totodată, a îndemnat Kievul să înceteze imediat ostilitățile și să vină la masa de negocieri.

UPDATE/ Vladimir Putin și liderii separatiști din cele patru regiuni ucrainene - Luhansk, Donețk, Herson și Zaporojie - au semnat tratele care atestă aderarea la Federația Rusă.

UPDATE/ Putin a menționat, în discursul său, că SUA au creat un precedent prin folosirea armelor nucleare în Japonia. De asemenea, el a acuzat SUA și aliații săi că duc un „război hibrid” împotriva Rusiei și a administrațiilor separatiste pe care le susține în estul Ucrainei.

Acesta a adăugat că Occidentul „nu are dreptul moral” de a vorbi despre democrație.

UPDATE/ „Rusia acceptă Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson”, a spus Putin.

„Sunt sigur că Adunarea Federală va sprijini cei patru noi subiecți ai Federației Ruse pentru că aceasta este voința a milioane de oameni”, a menționat liderul rus.

Putin a cerut Ucrainei să renunțe imediat la ostilități și a îndemnat Kievul să se așeze la masa negocierilor, dar a subliniat că cele patru regiuni vor fi pentru totdeauna teritoriul al Rusiei pe care îl vor apăra.

Autoritățile ucrainene, potrivit președintelui rus, ar trebui să trateze cu respect decizia de a se alătura Rusiei. Putin a spus că Rusia își va proteja pământul cu toate mijloacele pe care le are Rusia „pentru a asigura o viață sigură pentru poporul nostru”. Putin a promis că va reconstrui toate satele și orașele distruse din teritoriile ocupate.

UPDATE/ Vladimir Putin a acuzat același vest de faptul că ar fi distrus conductele North Stream din Marea Baltică.

„Anglo-saxonilor nu le mai ajung sancțiunile și au trecut la diversiuni, de facto au trecut la distrugerea infrastructurii comune europene”, a declarat Vladimir Putin.

UPDATE/ Putin a acuzat Occidentul ca fiind „lacom”, că vrea să îngenuncheze Rusia și să o transforme într-o colonie. De aceea, continuă el, Occidentul poartă un „război hibrid” împotriva Rusiei.

„Nu vor să ne vadă ca o societate liberă. Vor să ne vadă ca pe o mulțime de sclavi”, susține el. „Nu au nevoie de Rusia. Noi avem nevoie de Rusia!”, continuă el în aplauzele sălii.

Putin spune că Rusia este o țară mare cu o mare civilizație care refuză să trăiască sub „regulile false” dictate de Occident. Occidentul că crede că „civilizația și cultura lor neoliberală sunt standardul de aur pentru toți ceilalți”, în timp ce „decid unilateral cine are dreptul la autodeterminare și cine nu”, mai spune el.

Țările occidentale au fost „foarte supărate” de alegerea oamenilor din Crimeea, susține el. „De aceea ei cred că oamenii nu au dreptul la autodeterminare”.

„Elitele occidentale au fost mereu așa. Au fost colonizatori și rămân colonizatori, ei discriminează și fac distincția între prima clasă de națiuni și națiunile de clasa a doua”, mai afirmă Putin. De aceea, există „rusofobia” care este răspândită în tot Occidentul, a mai adăugat Putin.


15:15. Președintele rus Vladimir Putin și-a început discursul în fața oficialilor ruși prezenți în Sala Sfântul Gheorghe din Marele Palat al Kremlinului.

La eveniment participă și liderii celor patru regiuni separatiste controlate de Rusia în Ucraina. Aceștia s-au deplasat încă de miercuri seară la Moscova, după raportarea rezultatelor finale ale referendumurile organizate de Rusia în cele patru teritorii ale Ucrainei.


Vladimir Putin a semnat de joi seară decrete prin care a recunoscut ca independente regiunile ucrainene ocupate Herson și Zaporojie, un prim pas înainte de anexarea oficială.

Astăzi urmează să fie semnate acorduri „cu toate cele patru teritorii care au organizat referendumuri şi au făcut solicitări corespunzătoare părţii ruse”, a precizat joi, secretarul de presă al lui Vladimir Putin.

Referendumurile, organizate în grabă de autoritățile de ocupație și considerate nelegitime de către Ucraina și comunitatea internațională, au avut loc în patru regiuni ucrainene controlate în mare parte de forțele ruse începând din 23 septembrie și au durat până la 27 septembrie. Acestea prezintă startul unui plan al președintelui rus Vladimir Putin de a anexa o mare parte a Ucrainei.

Occidentul a acuzat Rusia de confiscarea unor porțiuni întregi de teritoriu, la fel cum a făcut în 2014 cu peninsula Crimeea și a avertizat că anexarea ilegală a acestor teritorii ucrainene este o încălcare a dreptului internațional care intensifică semnificativ războiul.

OSCE, care a monitorizat alegerile, a declarat că rezultatele nu vor avea forță legală, deoarece nu au fost organizate conform legii ucrainene sau standardele internaționale. Alți observatori independenți nu au existat și o mare parte din populația de dinainte de război a fugit.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media