Halterofilul Marin Robu a devenit triplu campion european la Campionatul European din Albania: Performanța va rămâne înscrisă în istoria victoriilor sportive ale R. Moldova

21 octombrie 2022, 21:29 Sport 219
Halterofilul Marin Robu a devenit triplu campion european.  Sursa: mec.gov.md

Lotul naţional de Haltere al Republicii Moldova înregistrează rezultate remarcabile la Campionatul European de Haltere, ediția 2022, rezervat categoriile U20 și U23 care s-a desfășurat în perioada 15-25 octombrie 2022 în orașul Durres din Albania.

Halterofilul Marin Robu, a evoluat în categoria de greutate de până la 81 de kilograme U23 și a cucerit prima medalie de aur la proba „smuls”, ridicând 155 kilograme. A doua medalie la proba „aruncat”, ridicând 197 de kilograme, iar totalul înregistrat a fost de 352 kg. În final, sportivul s-a clasat pe primul loc, devenind triplu campion european la smuls, aruncat și general.

Victoria obținută de către halterofil este și a antrenorilor lotului naţional de haltere: Sergiu Crețu și Grigore Brașoveanu.

Performanța halterofilului Marin Robu, înregistrată la Campionatul European de Haltere, va rămâne înscrisă în istoria victoriilor sportive ale Republicii Moldova.

Participarea la competiție a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ministerului Educației și Cercetării, iar sportivul și antrenorii vor beneficia de premii bănești oferite de către Minister în cadrul Galei Sportului, organizată tradițional la sfârșitul anului.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media