Motorina cade sub 26 de lei/l. ANRE anunță că prețurile la carburanți continuă să scadă, în ciuda unor prognoze

23 noiembrie 2022, 12:02 Economie 170
Petrol.  Sursa: REUTERS/File Photo

Veste mai bună pentru șoferi. Pentru prima dată în ultima perioadă, prețul unui litru de motorină scade sub pragul psihologic de 26 de lei și mâine va costa cel mult 25 de lei și 75 de bani, anunță ANRE. În cădere este și prețul la benzină care se va comercializa pe 24 noiembrie cu 25 de lei și 73 de bănuți.

Potrivit unui comunicat al ANRE, cauza principală este o scădere mai pronunțată a prețurilor la nivel internațional.

„Contrar prognozelor anterioare, precum că rafinăriile europene se vor confrunta cu un deficit din cauza interdicției UE asupra petrolului rusesc, actualmente se observă o aprovizionare suficientă a acestora cu țiței. După cum menționează Bloomberg, piețele sunt puternic influențate de discuțiile între Arabia Saudită şi alte state membre OPEC privind o posibilă majorare a producţiei de petrol, precum și mesajele potrivit cărora China şi-a înăsprit restricțiile sanitare, fapt care ar putea să afecteze perspectivele privind cererea mondială de țiței”, se arată în comunicatul regulatorului.

Datele ANRE arată că în ultimele 10 zile cotațiile Platts au scăzut semnificativ, ajungând sub nivelul de 900 $/tona la benzină și sub 1000 de $/tona la motorină.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media