UPDATE 21:31. În seara zilei de 13 octombrie, forțele de ocupație au bombardat Harkov.
Din această cauză, unele zone ale orașului au avut probleme cu alimentarea cu energie electrică, a anunțat șeful OVA din Harkov, Oleg Sinegubov, și primarul orașului Igor Terekhov.
UPDATE 20:36. NATO va livra Ucrainei echipamente de combatere a dronelor, a declarat joi secretarul general al alianței, Jens Stoltenberg, după reuniunile miniștrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles.
Acest lucru vine în contextul în care Ucraina le-a cerut aliaților săi să îi furnizeze mai multe sisteme de apărare aeriană și muniție, după ce Rusia și-a intensificat utilizarea „dronelor kamikaze” în atacul brutal împotriva țării.
Oficialul NATO a mai spus că „Dacă Rusia folosește arme nucleare în Ucraina, vor fi consecințe severe. Natura conflictului se va schimba fundamental”.
Stoltenberg nu a vrut să spună care vor fi aceste consecințe, însă a precizat că „natura conflictului se va schimba radical”.
„Vor fi consecințe severe dacă Rusia folosește arme nucleare în Ucraina, orice fel de arme nucleare. Nu voi intra în detalii exacte despre cum vom răspunde, dar un atac nuclear va schimba fundamental natura conflictului. Înseamnă că o linie foarte importantă a fost trecută”, a spus el.
UPDATE 20:00.Președintele Vladimir Zelenskiy a spus că Rusia ar putea lovi sistemul de transport al gazelor din Ucraina și ar putea cere Europei să lanseze Nord Stream 2.
Zelensky a spus acest lucru într-un interviu acordat companiei germane de televiziune ZDF.
„Au aruncat în aer Nord Stream, apoi vor ataca GTS-ul Ucrainei. Pentru a nu-i învinovăți, vor comite un atac terorist pe teritoriul lor. Acesta este stilul lor: vor arunca ceva în aer și ne vor învinovăți pentru a ne lovi GTS-ul. Vor spune că doar au reacționat”, a spus Zelenskiy.
UPDATE 19:15. Șeful UE pentru politică externă, Josep Borrell, a avertizat astăzi Moscova că forțele sale vor fi „anihilate” de răspunsul militar al Occidentului dacă președintele Vladimir Putin va folosi arme nucleare împotriva Ucrainei, relatează AFP.
La deschiderea Academiei de Diplomație de la Bruxelles, Borrell a spus: „Putin spune că nu blufează. Ei bine, nu își permite să blufeze și trebuie să fie clar că nici oamenii care susțin Ucraina și Uniunea Europeană și statele sale membre și Statele Unite și NATO nu blufează. Orice atac nuclear împotriva Ucrainei va crea un răspuns, nu un răspuns nuclear, ci un răspuns militar atât de puternic încât armata rusă va fi anihilată”.
Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a mai spus că Rusia se va confrunta cu „consecințe grave” dacă lansează un atac nuclear asupra Ucrainei.
Cu toate acestea, alianța nu a amenințat că își va folosi arsenalul nuclear pentru a răspunde, deoarece Ucraina, care nu este membră, nu este acoperită de clauza sa de autoapărare.
UPDATE 18:30. Uniunea Europeană se pregătește să aloce o sumă suplimentară pentru înarmarea Forțelor Armate ale Ucrainei și să lanseze o misiune de instruire a armatei ucrainene. Anunțul a fost făcut de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell.
El a menționat că UE va crește suma alocată forțelor armate ale Ucrainei la 3 miliarde de euro - anterior această sumă era de 2,5 miliarde. Fondurile vor fi direcționate din Fondul European pentru Pace. Potrivit lui Borrell, UE ar trebui să anunțe alocarea de bani și începerea misiunii de instruire pe 17 octombrie, când va avea loc ședința Consiliului de Miniștri al UE pentru Afaceri Externe.
UPDATE 18:20. Informația răspândită în mediul online potrivit căreia spațiul aerian al Republicii Moldova ar fi fost survolat astăzi de rachete nu este veridică, anunță Ministerul Apărării.
UPDATE 17:50. Vladimir Zelenskiy, a îndemnat în cadrul Adunării APCE la solidaritate și a mulțumit ajutorului oferit până acum.
„Astăzi, vedem rezultatele importante din punct de vedere istoric ale dialogului în Europa, între europeni. Vedem acțiuni care au făcut Europa fără precedent mai puternică. Niciodată în istorie nu a fost atât de unită și atât de puternică ca astăzi. Așadar, concentrați-vă pe tot ceea ce este necesar pentru a preveni teroriștii ruși să ne distrugă viețile. Aceasta este puterea dialogului”, a spus președintele ucrainean.
Împreună, a adăugat el, „izolăm Rusia. Împreună îl pedepsim pentru teroare și îl facem să simtă prețul războiului pe care l-a declanșat. Datorită dialogului nostru, avem programe foarte importante de sprijin pentru Ucraina. Programe de apărare, sprijin financiar, programe de sprijin pentru ucraineni, cei care au fost nevoiți să-și părăsească patria pentru a se salva de ostilități…”.
Acest dialog trebuie să continue, a subliniat Zelenskiy, „pentru a face Rusia responsabilă ca stat agresor și fiecare ucigaș și măcelar rus pentru toate crimele acestui război, pentru fiecare manifestare a terorii lor. Când se vor crea mecanisme legale, când vor începe să funcționeze, aceasta va deveni una dintre cele mai puternice garanții pentru pacea pe termen lung.” Europa poate juca „un rol istoric în crearea unui tribunal special pentru agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Hai să o facem. Va fi cel mai bun mod de a proteja principiile dreptului internațional”, a spus el.
UPDATE 17:30. Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a adoptat o rezoluție care condamnă agresiunea rusă și declară Rusia regim terorist. Pentru rezoluție au votat 99 din 100 de deputați APCE. În cadrul Adunării, președintele Ucrainei Vladimir Zelenskiy a îndemnat la solidaritate, menționând că „Europa poate juca un rol istoric în crearea unui tribunal special pentru agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei” și că „va cel mai bun mod de a proteja principiile dreptului internațional”.
În special, deputații APCE au susținut un amendament la proiectul de rezoluție, care prevede: „Declararea Federației Ruse ca regim terorist”.
UPDATE 16:55. Şeful Biroului Preşedinţiei, Andrei Yermak a anunţat, joi, pe Telegram, că a avut loc un nou schimb de prizonieri, în urma căruia au fost repatriați în Ucraina 20 de militari.
„Un alt schimb de prizonieri, un alt moment de bucurie și conștientizarea că astăzi va fi una dintre cele mai bune zile din viață pentru multe familii. Am reușit să eliberăm 20 de persoane din captivitate”, a spus Andrei Yermak.
Potrivit oficialului ucrainean, au fost eliberați 14 soldați ai Forțelor Armate ale Ucrainei, patru reprezentanți ai gărzii naționale și un marinar militar. Toți cei eliberați sunt supuși unui control medical amănunțit.
La rândul său, ministerul rus al apărării a precizat, într-un comunicat, că în urma schimbului de prizonieri, 20 de soldați ruși au fost eliberați din captivitate.
UPDATE 15:55. Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru politică externă, Josep Borrell, a avertizat joi că un potenţial atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei va atrage după sine un „răspuns militar” al Occidentului atât de „puternic” încât „ar anihila” armata rusă, motiv pentru care i-a cerut preşedintelui rus Vladimir Putin „să nu blufeze”, transmite EFE.
„Putin nu-şi poate permite să blufeze. Trebuie să fie foarte clar că nici noi cei care sprijinim Ucraina - UE şi statele membre, SUA şi NATO - nu blufăm. Şi orice atac nuclear împotriva Ucrainei va provoca un răspuns, nu nuclear, dar un răspuns militar atât de puternic încât armata rusă va fi anihilată”, a declarat Borrell la un eveniment organizat de Colegiul Europei din Bruges (Belgia).
UPDATE 15:23. Alimentarea cu energie electrică a fost restabilită în mare parte în Ucraina după atacurile rusești din această săptămână asupra instalațiilor energetice ucrainene, a anunțat joi șeful operatorului de rețea ucrainean.
„În esență, am restabilit alimentarea cu energie electrică în proporție de 100% în toate regiunile noastre, începând de aseară. Aceasta este cea mai mare bucurie pe care o pot avea lucrătorii din domeniul energiei în acest moment”, a declarat Vladimir Kudrițki, directorul general al Ukrenergo.
Kudrițki a afirmat că atacurile de luni din întreaga Ucraină ar putea fi „cel mai mare atac asupra unui sistem energetic... din istoria lumii”.
UPDATE 15:05. Guvernatorul instalat de Rusia în regiunea ucraineană Herson a făcut joi apel la locuitori să evacueze orașul, în contextul luptelor dintre forțele ruse și cele ucrainene care avansează, relatează Reuters.
Într-o declarație video pe aplicația Telegram, Vladimir Saldo, șeful administrației din Herson, instalat de ruși, a cerut, de asemenea, în mod public, ajutorul Moscovei pentru a transporta civilii în Rusia.
Herson este una dintre cele patru regiuni ucrainene pe care Rusia le-a încorporat în mod oficial în teritoriul său în această lună, o mișcare denunțată de Kiev și de Occident ca fiind o anexare ilegală.
UPDATE 14:48. Estonia a anunțat că va oferi un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, care va include echipamente de iarnă, militare și muniție, relatează The Guardian.
„Să ne grăbim cu toții în a oferi ajutor, pentru ca ucrainenii să-și poată elibera teritoriile. Acesta este drumul către pace”, a scris premierul estonian Kaja Kallas pe Twitter, confirmând noul pachet de sprijin.
UPDATE 14:15. Încă din prima zi a războiului, rușii au încercat să preia controlul asupra Mariupol. Ceea ce Moscova spera cu siguranță să fie o manevră rapidă s-a transformat într-o luptă care a durat luni de zile în care au fost uciși mii de civili, iar orașul a fost practic șters de pe suprafața pământului. Acum, Kremlinul susține că vrea să reconstruiască orașul, un document care dezvăluie acest plan fiind obținut și făcut public de site-ul The Village, citat de site-ul rus de investigații Meduza.
Documentul cu planurile de reconstrucție a orașului până în 2035 a fost comandat de Ministerul Construcțiilor din Rusia și întocmit de Institutul Unificat de Amenajare a Teritoriului.
Planul estimează că populația în Mariupol, în 2022, este de 212.000 de persoane, jumătate față de cifra de dinainte de război - 450.000. Potrivit estimărilor, peste 20.000 de oameni au murit în timpul asediului orașului de către Rusia. Alți zeci de mii au fugit din oraș, ajungând refugiați.
UPDATE 13:52. Rusia a anunțat că a convocat diplomați din Germania, Danemarca și Suedia pentru a-și exprima nemulțumirea că reprezentanții Moscovei și ai companiei ruse Gazprom nu au fost invitați să participe la investigația privind scurgerile de gaze din conductele Nord Stream, relatează The Guardian.
„Rusia, evident, nu va recunoaște pseudo-rezultatele unei astfel de investigații decât dacă sunt implicați experți ruși”, a transmis Ministerul de Externe de la Moscova, citat de Reuters. Mai multe state europene au sugerat că singura cauză posibilă a scurgerilor din gazoductele din Marea Baltică este sabotajul.
Premierul suedez Magdalena Andersson a anunțat la începutul săptămânii că țara sa nu va împărtăși concluziile anchetei privind exploziile de la conductele de gaz Nord Stream cu autoritățile ruse sau cu gigantul Gazprom.
UPDATE 13:20. Franța nu va folosi arme nucleare împotriva Rusiei dacă Putin decide să lanseze un atac nuclear asupra Ucrainei, a spus președintele francez Emmanuel Macron într-un interviu la televiziunea franceză, potrivit Bloomberg.
„Doctrina noastră se bazează pe interesele fundamentale ale națiunii. Ele sunt definite clar și nu ar fi deloc afectate în mod direct dacă, de exemplu, ar exista un atac nuclear balistic în Ucraina, în regiune”, a spus Macron în timpul unui interviu în direct la postul public France 2, miercuri seara.
Este prima dată când Macron discută în detaliu doctrina de descurajare nucleară a Franței cu privire la Ucraina. El a adăugat că „nu este bine să vorbim prea mult despre asta”.
UPDATE 12:45. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a cerut joi oprirea războiului din Ucraina, într-o declarație susținută la summit-ul Conferinței privind interacțiunea și măsurile de consolidare a încrederii în Asia (CICA), unde este prezent și omologul său rus, Vladimir Putin, relatează CNN.
„Fiecare dintre noi simte impactul regional și global al crizei din Ucraina. În ciuda acestor dificultăți pe teren, prioritatea noastră este să punem capăt vărsării de sânge cât mai curând posibil”, a declarat Erdogan. Erdogan și Putin urmează să aibă joi o întrevedere în capitala Kazahstanului, unde vor discuta despre situația din Ucraina.
UPDATE 12:28. În ultimele 24 de ore, forțele ruse au bombardat peste 40 de orașe din Ucraina, în timp ce armata ucraineană a desfășurat 32 de atacuri asupra a 25 de ținte rusești, potrivit unui bilanț făcut public de Kiev, relatează Reuters.
Bombardamentele rusești au avut loc în timp ce Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluție prin care a condamnat anexarea ilegală de către Rusia regiunilor ucrainene Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson.
UPDATE 11:24. Franța a început joi, pentru prima dată, să livreze gaze direct către Germania, ca parte a solidarității energetice europene pentru a compensa stoparea fluxurilor din Rusia, a anunțat joi, într-un comunicat, operatorul sistemului francez de transport de gaze GRTgaz, potrivit Le Monde
Primele livrări de gaz către Germania au început la ora 6 dimineața, în ritm de 31 de gigawați/oră/zi, tranzitând prin orașele de frontieră Obergailbach (Moselle), pe partea franceză, și Medelsheim în Saarland, pe partea germană, la punctul de interconectare a rețelei de gaze, a precizat operatorul.
În timp ce punctul unic de interconectare de la frontiera franco-germană a fost proiectat inițial pentru a funcționa în direcția Germania-Franța, fluxurile au trebuit să fie inversate pentru a permite acest trafic, a declarat GRTgaz. „Este istoric, este pentru prima dată când Franța va livra gaz direct în Germania, până acum trimiteam gaz către vecinul nostru prin Belgia”, a subliniat Thierry Trouvé, directorul general al GRTgaz, intervievat de AFP. Prin urmare, GRTgaz, în colaborare cu transportatorii germani (OGE și GRTgaz Deutschland), a „efectuat ajustări tehnice” pentru „a face eficient fluxul dinspre Franța spre Germania”, a afirmat operatorul de sistem.
UPDATE 10:32. Cel puțin șapte persoane sunt date dispărute în timp ce salvatorii caută printre ruinele unei clădiri rezidențiale din orașul Mikolaiv, din sudul Ucrainei, după bombardamentele rusești din timpul nopții, a anunțat joi administrația militară regională Mikolaiv pe Telegram, citată de CNN.
Un băiat în vârstă de 11 ani a fost salvat și primește îngrijiri medicale, au precizat autoritățile. Potrivit administrației regionale, orașul a fost lovit de opt rachete S-300 peste noapte.
Aceasta este a patra zi consecutivă de atacuri rusești care vizează infrastructura civilă din Ucraina.
UPDATE 10:01. Aderarea Ucrainei la NATO poate duce la al treilea război mondial, iar NATO înțelege acest lucru, a declarat secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Alexander Venediktov, într-un interviu acordat TASS.
Potrivit acestuia, cererea Ucrainei de aderare rapidă la NATO este „mai degrabă o mișcare de propagandă”. „Kiev știe foarte bine că un astfel de pas ar însemna o escaladare garantată la al treilea război mondial”, a spus Venediktov.
„Aparent, asta urmărește: să creeze zgomot informațional și să atragă atenția asupra sa încă o dată”, a menționat Venediktov. „Dar având în vedere că mulți membri ai regimului de la Kiev nu au legăură cu realitatea, nu m-aș mira dacă unii oameni de acolo chiar se așteaptă ca țara lor să fie admisă în NATO”, a spus el.
UPDATE 09:46. Comandamentul Operațional „Sud” al Ucrainei anunță că, pe 12 octombrie, forțele sale au distrus cinci depozite de muniție din sud, au ucis 36 de soldați ruși și au distrus, de asemenea, un tanc, două camioane cu combustibil, două vehicule blindate, trei sisteme de artilerie și patru elicoptere, relatează The Kyiv Independent.
Forțele ucrainene au doborât și patru drone kamikaze rusești deasupra regiunii Vinița și una în regiunea Cerkasî.
UPDATE 09:22. După ce s-au retras aproximativ 20 km în nordul sectorului Herson la începutul lunii octombrie, forțele rusești încearcă probabil să consolideze o nouă linie de front la vest de satul Milove, potrivit serviciilor de informații britanice, citate de The Guardian.
Lupte grele continuă de-a lungul acestei linii, în special la capătul vestic, unde avansurile ucrainene înseamnă că flancul Rusiei nu mai este protejat de râul Inhuleț, se arată în cel mai recent raport al Ministerului britanic al Apărării.
„În ultimele zile, autoritățile ruse de ocupație au ordonat probabil pregătirea pentru evacuarea unor civili din Herson”, adaugă raportul.
„Este probabil ca acestea să anticipeze că lupta se va extinde chiar în orașul Herson”, potrivit sursei citate.
UPDATE 08:53. Preşedintele rus Vladimir Putin trebuie „să revină la masa” negocierilor, a declarat miercuri preşedintele francez Emmanuel Macron într-un interviu televizat consacrat în mare parte războiului din Ucraina, relatează AFP și Agerpres.
„Astăzi, în primul rând, Vladimir Putin trebuie să pună capăt acestui război, să respecte integritatea teritoriala a Ucrainei şi să revină la masa negocierilor”, a spus preşedintele Macron în interviul acordat France 2, dând asigurări că nu doreşte un „război mondial”.El a anunţat că Franţa va livra Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană.
UPDATE 08:27. Adunarea Generală a ONU a adoptat la 12 octombrie, o rezoluție cu o mare majoritate, în care a condamnat anexările celor patru regiuni ale Ucrainei pe care Rusia le-a revendicat, în urma așa-ziselor referendumuri desfășurate la sfârșitul lunii trecute, și cerând Moscovei să inverseze cursul în privința „tentativelor sale” anexare ilegală”.
Adunarea Generală a celor 193 de state membre reunite în regim de urgenţă a adoptat această rezoluţie cu 143 de voturi pentru, faţă de cinci ţări contra şi 35 care s-au abţinut, printre care China, India, Pakistan şi Africa de Sud, în pofida eforturilor diplomatice ale Statelor Unite.
Țările care au votat împotrivă au fost Belarus, Republica Populară Democrată Coreea, Nicaragua, Rusia și Siria.
UPDATE 08:00. În decurs de un deceniu, SUA va trebui să descurajeze două mari puteri nucleare pentru prima dată, a avertizat administrația Biden, arătând spre arsenalul rusesc care este din ce în ce mai mult pomenit de Moscova și un stoc chinez în creștere, scrie The Guardian.
Noua strategie de securitate națională (NSS) a președintelui descrie China ca cel mai capabil concurent pe termen lung, dar Rusia ca amenințarea mai imediată și mai perturbatoare, indicând poziția sa nucleară asupra Ucrainei. Acesta avertizează că amenințarea ar putea crește pe măsură ce forțele ruse continuă să sufere înfrângeri pe câmpul de luptă.
UPDATE 07:45. Președintele Vladimir Putin se va întâlni astăzi cu președintele Recep Tayyip Erdogan în ceea ce ar putea fi o întâlnire „foarte interesantă” în Kazahstan, unde liderul turc poate propune idei pentru pace în Ucraina, a spus Kremlinul, scrie The Guardian.
„Acum mulți spun că turcii sunt gata să vină cu alte inițiative în contextul reglementării conflictului ucrainean. Există rapoarte în presă că partea turcă prezintă considerații specifice în acest sens, nu exclud ca Erdoğan să abordeze în mod activ acest subiect în timpul contactului de la Astana. Așa că ne așteaptă o discuție foarte interesantă și, sper, utilă”, a spus consilierul de la Kremlin Iuri Ushakov în fața reporterilor.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat anterior că eventualele discuții dintre Rusia și Occident ar putea fi discutate în timpul întâlnirii.
UPDATE 07:40. Aliații NATO au livrat noi sisteme de apărare aeriană în urma recentelor atacuri cu rachete ale Rusiei în toată țara. Ministrul apărării al Ucrainei, Oleksiy Reznikov, a lăudat sosirea primului dintre cele patru sisteme de apărare Iris-T din Germania și livrarea „accelerată” a unor sisteme avansate de rachete sol-aer (Nasams) sofisticate din SUA.
Franța a promis sisteme radar și de apărare aeriană în săptămânile următoare, în timp ce Canada a declarat că va furniza cartușe de artilerie și îmbrăcăminte de iarnă, iar Marea Britanie s-a angajat să doneze rachete antiaeriene Amraam capabile să doboare rachete de croazieră.
UPDATE 07:25. În noaptea de 13 octombrie, forțele de ocupație ruse au lansat un bombardament masiv asupra orașelor Nikolaev și Kiev.
Primarul orașului Oleksandr Sienkovych a scris că Mykolaiv a fost bombardat după ora 01:00. A fost o lovitură într-o clădire rezidențială cu cinci etaje.
„Cele două etaje superioare sunt complet distruse, restul sunt sub dărâmături. Salvatorii lucrează la fața locului”, a spus el în mesajul său.
Regiunea Kiev, a fost atacat la ora 05:35. Șeful OVA de la Kiev, Oleksiy Kuleba, a raportat că rușii au lovit una dintre comunitățile din regiune. Potrivit datelor preliminare, ocupanții au atacat cu drone kamikaze. În prezent, la fața locului lucrează deja salvatorii. O alertă aeriană a fost anunțată în regiunea Kiev la ora 05:03.
UPDATE 07:14. Aprovizionarea cu energie a fost stabilizată în Kiev și în regiunile centrale. Pentru a nu întrerupe curentul electric în aceste regiuni, locuitorii sunt rugați să continue să se limiteze în utilizarea energiei electrice. Acest lucru a fost raportat de „Ukrenergo”.
Compania a explicat că în seara zilei de 12 octombrie, alimentarea cu energie electrică a ucrainenilor din aceste regiuni nu va fi întreruptă, dacă nivelul consumului în sistemul energetic nu crește. Oamenii au fost îndemnați să închidă aparatele electrice inutile dimineața și seara, când consumul de energie electrică este cel mai mare. Acest lucru va reduce sarcina rețelelor și va facilita munca lucrătorilor care le refac.
UPDATE 07:00. Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că țara sa va oferi Ucrainei rachete și radare antiaeriene în săptămânile următoare . Declarațiile au fost făcute la canalul France 2 TV, citează Sky News.
Potrivit președintelui francez, o astfel de asistență are scopul de a consolida apărarea Ucrainei împotriva atacurilor dronelor și rachetelor rusești.
Macron nu a oferit detalii despre ce tip de rachete antiaeriene vor fi transferate și câte vor fi livrate. Potrivit CNN, Parisul va furniza rachete antiaeriene cu rază scurtă de acțiune, care sunt folosite pentru a intercepta rachete și avioane la altitudini joase.
Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august, 1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie, 15 septembrie, 16 septembrie, 17 septembrie, 18 septembrie, 19 septembrie, 20 septembrie, 21 septembrie, 22 septembrie, 23 septembrie, 24 septembrie, 25 septembrie, 26 septembrie, 27 septembrie, 28 septembrie, 29 septembrie, 30 septembrie, 1 octombrie, 2 octombrie, 3 octombrie, 4 octombrie, 5 octombrie, 6 octombrie, 7 octombrie, 8 octombrie, 9 octombrie, 10 octombrie, 11 octombrie și 12 octobrie.
IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.
