Bacul de la Molovata va fi înlocuit cu unul nou. Serebrian: „Banii s-au promis, studiul de fezabilitate este practic făcut”

8 august 2022, 16:40 Societate 291
Bacul de la Molovata.  Sursa: Bacul Molovata/Facebook

Bacul de la Moldovata, singura posibilitate pentru locuitorii satelor din stânga Nistrului de a ajunge pe malul drept, va fi înlocuit cu unul nou. Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian a declarat, la ședința de raportare de la Guvern, că banii pentru noul feribot au fost promiși, iar studiul de fezabilitate este pe sfârșite.

„Am fost de două ori la Cocieri și Molovata, am vorbit și cu administrația Bacului, problema a fost atinsă și la Bruxelles, în timpul recentei mele vizite, și la întrevederea mea cu delegația Uniunii Europene la Chișinău”, a declarat Oleg Serebrian.

Vicepremierul susține că procedurile de achiziționare sunt aproape finalizate, rămânănd doar problema transportării noului bac.

Este un proiect prioritar pentru locuitorii de pe platoul Cocieri, este singurul, deseori, mijloc de comunicare cu teritoriul controlat de autoritățile constituționale. Banii s-au promis, studiul de fezabilitate este practic făcut și contăm foarte mult pe faptul că în curând vom avea un feribot nou între Molovata și Cocieri. Sunt niște probleme de ordin tehnic cu transportarea lui, dar asta o soluționăm pe parcurs”, a mai adăugat oficialul d ela Chișinău.

Potrivit publicației Zona de Securitate, bacul se află într-o stare deplorabilă și, de la 1 aprilie 2021, nu mai poate transporta camioane cu o greutate mai mare de 6 tone pe axă. Astfel, transportarea materialelor de construcție, a produselor agricole, materialelor pentru încălzirea instituțiilor publice sau aducerea în această perioadă a îngrășămintelor pentru terenurile agricole este imposibilă.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media