Republica Moldova a stabilit relații diplomatice cu Belize

5 august 2022, 11:25 Politică 71
Moldova a stabilit relații diplomatice cu Belize.  Sursa: Facebook
La data de 3 august 2022, la New York, au fost stabilite relaţii diplomatice dintre Republica Moldova şi Belize. Protocolul cu privire la stabilirea relațiilor diplomatice a fost semnat de către Reprezentanții Permanenți ai celor două ţări pe lângă ONU - ambasadorii Gheorghe Leucă și Carlos Fuller.
Cu prilejul semnări documentului, Reprezentanții Permanenți ai misiunilor diplomatice pe lângă ONU au reiterat interesul reciproc al ambelor state pentru dezvoltarea ascendentă a relațiilor bilaterale și continuarea interacțiunii în formatul multilateral al ONU, cu accent pe susținerea reciprocă în procesul de promovare a candidaturilor în organele elective ale organizației și susținerea inițiativelor tematice ale ambelor misiuni diplomatice de la New York.

Urmare semnării Protocolului, reprezentanţii permanenţi ai celor două state au adresat o scrisoare comună Secretarului General al Organizației Națiunilor Unite cu rugămintea de a informa statele membre ale ONU asupra stabilirii relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Belize.
Anatol
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media