Percheziții matinale la domiciliul contabilei Partidului Socialiștilor. Ce infracțiuni i se incriminează

20 august 2022, 09:05 Justiție 232
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.  Sursa: socialiștii.md

Procurorii anticorupție au descins în această dimineață, 20 august, cu percheziții la domiciliul contabilei Partidului Socialiștilor (PSRM). Potrivit procurorilor, femeia este învinuită de complicitate în dosarul „Kuliok”, în care este vizat și fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Mai exact, contabila este învinuită de complicitate împreuna cu fostul şef de stat și alte persoane de acceptarea finanțării partidului politic PSRM din partea grupului criminal creat și condus de oligarhul fugar Plahotniuc Vladimir.

Plus, aceasta este bănuită de falsificarea rapoartelor de gestiune financiară a partidului politic „PSRM” pentru anii 2018 și 2019, de falsificarea documentelor oficiale de către două sau mai multe persoane şi spălarea de bani de către un grup criminal organizat.

Vom reveni ulterior cu mai multe detalii despre rezultatul percheziţiilor efectuate, după ce procurorii vor finaliza acţiunile de urmărire penală.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media