Un ucrainean și un cuplu din Chișinău, reținuți pentru contrabandă cu bijuterii de la brandurile de lux Cartier, Tiffany & Co și Van Cleef & Arpels

22 august 2022, 10:58 Societate 143
contrabandă cu bijuterii.  Sursa: Poliția RM

Procurorii PCCOCS, împreună cu Poliția de Frontieră și ofițerii INI investighează un caz de contrabandă cu bijuterii, care a fost înregistrat în după-amiaza zilei de vineri, 19 august, la Palanca – frontiera de est cu Ucraina. Pe caz au fost reținute trei persoane cu vârste cuprinse între 35 și 39 de ani – un cetățean al Ucrainei și un cuplu din Chișinău - șoferul unui microbuz și soția acestuia.

Potrivit datelor preliminare din dosarul penal, bănuitul ucrainean i-ar fi transmis șoferului microbuzului care circula de la Chișinău spre Odesa un colet cu bijuterii în asortiment, de la producătorii Cartier, Tiffany & Co și Van Cleef & Arpels – inele, cercei și o brățară.

Cel din urmă i l-a transmis soției sale – pasager în microbuzul pe care-l conducea, care la controlul vamal a declarat că bijuteriile ar valora 130 dolari americani, chiar dacă potrivit datelor disponibile public, doar un set de cercei din gama celor declarați ar costa circa 90.000 euro (care convertiți ar cifra peste 1,7 milioane lei, iar expertiza va stabili valoarea exactă pe piață a acestora).

În urma perchezițiilor efectuate în zilele de odihnă, în această dimineață, 22 august, procurorii PCCOCS au depus la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, demersurile de aplicare a arestului preventiv pentru 30 de zile în privința acestora.

Investigațiile continuă, în vederea cercetării altor aspecte ale infracțiunii vizate, timp în care bănuiții beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.


Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media