Un ucrainean și un cuplu din Chișinău, reținuți pentru contrabandă cu bijuterii de la brandurile de lux Cartier, Tiffany & Co și Van Cleef & Arpels

22 august 2022, 10:58 Societate 373
contrabandă cu bijuterii.  Sursa: Poliția RM

Procurorii PCCOCS, împreună cu Poliția de Frontieră și ofițerii INI investighează un caz de contrabandă cu bijuterii, care a fost înregistrat în după-amiaza zilei de vineri, 19 august, la Palanca – frontiera de est cu Ucraina. Pe caz au fost reținute trei persoane cu vârste cuprinse între 35 și 39 de ani – un cetățean al Ucrainei și un cuplu din Chișinău - șoferul unui microbuz și soția acestuia.

Potrivit datelor preliminare din dosarul penal, bănuitul ucrainean i-ar fi transmis șoferului microbuzului care circula de la Chișinău spre Odesa un colet cu bijuterii în asortiment, de la producătorii Cartier, Tiffany & Co și Van Cleef & Arpels – inele, cercei și o brățară.

Cel din urmă i l-a transmis soției sale – pasager în microbuzul pe care-l conducea, care la controlul vamal a declarat că bijuteriile ar valora 130 dolari americani, chiar dacă potrivit datelor disponibile public, doar un set de cercei din gama celor declarați ar costa circa 90.000 euro (care convertiți ar cifra peste 1,7 milioane lei, iar expertiza va stabili valoarea exactă pe piață a acestora).

În urma perchezițiilor efectuate în zilele de odihnă, în această dimineață, 22 august, procurorii PCCOCS au depus la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, demersurile de aplicare a arestului preventiv pentru 30 de zile în privința acestora.

Investigațiile continuă, în vederea cercetării altor aspecte ale infracțiunii vizate, timp în care bănuiții beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.


Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media