Victor Chironda îl contrazice pe Ion Ceban și spune că edilul capitalei a concediat mai mulți angajați ai Primăriei: „Sunt funcționari de rang înalt care au fost demiși ilegal, în bază de acte și mărturii false”

16 decembrie 2021, 19:11 Politică 3588
Viceprimarul capitalei Victor Chironda.  Sursa: Captură ecran/Privesc.eu

Ex-viceprimarul capitalei, Victor Chironda, a venit cu o serie de dezvăluiri referitoare la persoanele concediate din Primărie, după ce ieri, 15 decembrie, primarul general al Chișinăului, de la tribuna Consiliului Municipal Chișinău (CMC) a declarat că „niciunul nu a fost dat afară din Executiv, așa cum îi dați afară pe scară largă pe toți din administrația publică centrală”, referindu-se la majoritatea parlamentară deținută de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Fostul coleg al lui Ion Ceban spune că mai mulți „funcționari de rang înalt din Primărie care au fost demiși ilegal, în bază de acte și mărturii false, cu încălcarea Codului Muncii, acum sunt în proces de judecată cu Primăria.”

Dacă spui minciuni dar cu intonație, posibil lumea să te creadă. Domnul primar zice că nu a dat pe nimeni afară. Hai să vedem.

  1. Tatiana Bucearschi - șefa Direcției Asistență Socială și Sănătate.
  2. Eugenia Ciumac - șefa Direcției Management Financiar (cu jumate de an înainte de ieșirea la pensie).
  3. Eugen Axentiev - Director Autosalubritate.
  4. Sergiu Secrieru - Vicepretor Ciocana.
  5. Aliona Paladi - Șef Secției autorizări locuințe colective și obiective de utilitate publică din cadrul Direcției Arhitectură.
  6. Victor Chironda - Viceprimar responsabil de urbanism și mobilitate urbană.
Sunt funcționari de rang înalt din Primărie care au fost demiși ilegal, în bază de acte și mărturii false, cu încălcarea Codului Muncii și care acum sunt în proces de judecată cu Primăria. Doar pentru că nu acceptau compormisuri și schemele impuse de „echipa de vis”. Unii deja au câștig de cauză în prima instanță alții încă sunt în procese.
Încă o serie de funcționari au plecat sau s-au transferat în alte instituții „de bună voie”, fiind presați de conducătorii lor nemijlociți, deoarece nu se conformau indicațiilor ilegale.

Numai din Direcția arhitectură au plecat 7 persoane. Unii dintre ei după o viață lucrată acolo, alții după doar 4 luni. În schimb în funcții au rămas o grămadă de pretori și șefi de structuri municipale puși acolo de Iaralov, Silvia Radu, Ghimpu sau Filip, știți voi pentru ce. Ceban personal l-a restabilit pe Adrian Boldurescu (pe care Ruslan Codreanu a refuzat să îl restabilească, în baza deciziei de judecată), i-a plătit câteva milioane de lei salariu omis, apoi l-a scos din funcție și îl ține în calitate de „consilier” pe întrebări de pus asfalt. Echipa de vis a managerilor din primărie a eșuat să valorifice câteva sute de milioane de lei bugetați pe proiecte investiționale în anul 2021 și au spălat pe plitocică de trotuare aproape o sută de milioane (despre asta o să vă povestesc aparte). Dacă cineva are dreptul să critice guvernarea pentru managementul prost al resurselor umane, precis nu e Ion Ceban. El poate doar să ofere un masterclass la spus minciuni”, a scris Chironda pe pagina sa de Facebook.


Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media