ULTIMA ORĂ/ Dumitru Robu a depus la Parlament 9 demersuri de ridicare a imunității deputatului Ilan Șor

16 decembrie 2021, 11:30 Justiție 742
Dumitru Robu, Ilan Șor.  Sursa: Colaj Replica Media

Procurorul general interimar, Dumitru Robu a depus la Parlament nouă demersuri privind ridicarea imunității parlamentare, cercetarea penală, reținerea, arestul, percheziționarea și trimiterea în judecată a deputatului Ilan Șor. Informația a fost confirmată pentru Replica Media de către procurora Mariana Cherpec, responsabilă de relații cu presa din cadrul Procuraturii Generale.

„Procurorul General interimar, domnul Dumitru Robu, a depus în Parlamentul Republicii Moldova, nouă demersuri de ridicare a imunității parlamentare în privința deputatului Ilan Șor”, a declarat Mariana Cherpec.

Procurora a precizat că Dumitru Robu „va merge la Parlament conform procedurii”.

Preliminar, se știe că Procuratura va înainta învinuirea pe nouă capete de acuzare, pe baza următoarelor articole din Codul Penal:

1. Art.190 al.5 CP

2. Art.190 al.5 CP

3. Art.243 al.3 CP

4. Art.284 al.1 CP

5. Art.352/1 al.1 si al.2 CP

6. Art.42 al.3 si al.4, art.190 al.5 CP

7. Art.191 al 5 CP

8. Art.42 al.3 si al.4, art.243 al.3 lit.a si lit.b CP

9. Art.327 al.3 CP.

Ilan Șor nu a fost prezent la nici o ședință a noului Parlament și a fost lipsit de salariu de deputat.

Șor a plecat din țară în vara lui 2019, cand PD a cedat puterea. Dat în căutare internațională pentru fraude de proporții deosebit de mari, Șor evită să spună unde se află de fiecare dată când este întrebat.

Recent, acesta ar fi fost văzut la o terasă a unui local situat în orașul Herzilya, la 15 kilometri de Tel-Aviv, de către o cetățeană a Republicii Moldova.

Reprezentanții formațiunii au respins autencitatea imaginilor.

Despre faptul că Ilan Șor s-ar afla în Israel au vorbit mai mulți demnitari și politicieni de rang înalt din Republica Moldova.

Însuși Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo a declarat anterior că „deși potrivit unei reguli generale statul Israel nu își extrădează cetățenii, totuși sunt niște excepții. Au existat cel puțin două sau trei cazuri când acest stat a extrădat persoanele condamnate. Însă în momentul în care vom avea deciziile de condamnare finale, vom putea expedia sentința pentru executare în statul Israel”.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media