Situație fără precedent în istoria fotbalului: UEFA a decis reluarea tragerii la sorţi pentru optimile Ligii Campionilor

13 decembrie 2021, 15:43 Sport 316
Tragere la sorți.  Sursa: Getty Images

Uniunea europeană de fotbal (UEFA) a decis reluarea tragerii la sorţi a meciurilor din optimile de finală ale Ligii Campionilor, din cauza unei erori tehnice apărute în soft-ul care avertiza oficialii ce echipe nu pot fi împerecheate, transmite UEFA.

Asta deoarece s-a comis o eroare majoră atunci când s-a extras din bol adversarul lui Atletico Madrid. În primă fază, Manchester United a picat cu Villarreal, însă organizatorii și-au dat seama că meciul nu se poate juca, deoarece cele două au fost în aceeași grupă, scrie Digisport.

Bila cu bilețelul „diavolilor roșii” a fost pusă la loc, dar în bolul greșit, astfel că Manchester United nu s-a aflat printre potențialele adversare atunci când s-a tras la sorți oponenta lui Atletico Madrid. În locul bilei cu Manchester United s-a aflat cea a lui Liverpool, care tocmai jucase cu madrilenii în grupe.

În urma faptului că mai multe echipe s-au plâns la UEFA pentru că tragerea la sorți a fost compromisă, forul continental a decis reluarea tragerii de sorți de la zero. Este pentru prima dată în istorie când se întâmplă asta.

United a căzut cu Paris Saint-Germain, în timp ce Atletico urma să înfrunte Bayern Munchen.

UEFA a declarat nulă prima tragere la sorţi şi va purcede la o nouă tragere la sorţi de la ora 16:00, ora României.

Partidele din prima manşă a optimilor vor avea loc pe 15-16 şi 22-23 februarie, returul fiind programat pe 8-9 şi 15-16 martie.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media