DOC/ CSP a desemnat-o pe Cristina Robu în funcția de adjunct al procurorului – șef al Procuraturii Anticorupție

11 noiembrie 2021, 15:25 Justiție 865
Procuratura Anticorupție (PA).  Sursa: Replica Media

Cristina Robu urmează să ocupe funcția de adjunct al procurorului – șef al Procuraturii Anticorupție. O hotărâre în acest sens a fost aprobată joi, 11 noiembrie, de către membrii Consiliului Superior al Procurorilor.

„CSP a desemnat-o pe Cristina Robu în funcția de adjunct al procurorului – șef al Procuraturii Anticorupție. A transmite această hotărâre procurorului general interimar”, a declarat Angela Motuzoc, președinta CSP.

„Cristina Robu a participat anterior la un concurs unde a obținut cel mai mare punctaj. Dumneaei are vechimea de muncă necesară și corespunde tuturor cerințelor.

Menționez că nu are nicio legătură cu procurorul general interimar, Dumitru Robu”, a declarat membrul CSP Constantin Șușu.

Din câte cunosc este profesionistă după experiența managerială”, a declarat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

Prin Ordinul Procurorului General al Republicii Modova octombrie 2014, Robu a fost numită în funcția de procuror în Procuratura or. Ceadîr-Lunga.

Potrivit Hotărârii nr. 12-161/14 din 04 septembrie 2014, Consiliul Superior al Procurorilor a desemnat în calitate de cîştigători ai concursului şi a propus Procurorului General candidaturile absolvenţilor Institutului Naţional al Justiţiei Cristina Robu şi Eduard Camerzan, pentru a fi numiţi în funcţiile de procuror în procuratura raionului Ceadîr-Lunga, cu conferirea gradului de clasificare jurist de rangul al III-lea.

Potrivit declarației de avere și interese personale, Robu a obținut de la locul de muncă pe parcursul anului 2020, un salariu de 330 843 lei.

Venitul obținut din înstrăinarea bunurilor mobile sau imobile 585 000 lei.

Noua procuroră adjunctă al procurorului – șef al Procuraturii Anticorupție deține un autoturism de model Mercedes Benz (fabricat în 2013) în valoare de 386 000 lei, în proprietate din anul 2020 .

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media