VIDEO/ Percheziții inopinate la Penitenciarul Soroca. Au fost ridicate telefoane mobile, răngi metalice și substanțe interzise

3 decembrie 2021, 10:24 Societate 337
Percheziții în penitenciare.  Sursa: anp.gov.md

Ofițerii „Pantera” și angajații ANP au efectuat noaptea trecută percheziții inopinate la Penitenciarul nr.6 din Soroca. Aceștia au ridicat mai multe obiecte interzise pentru deținuți, printre care obiecte tăioase, răngi metalice, marijuana, telefoane mobile și multe altele.

În urma percheziţiilor efectuate au fost depistate şi ridicate 49 obiecte spongioase, trei telefoane mobile 13 încărcătoare pentru telefon mobil, șase căști audio, două cabluri USB, două baterii pentru telefon mobil, 10 reșouri electrice, 16 haltere pentru sport confecționate artizanal, două țevi metalice, trei ciocane de fier, 17,5 litri bragă, o rangă metalică, patru cuțite, patru fierbătoare electrice, patru obiecte tăioase, 1,5 litri vin, trei litri basamac, două pachețele cu substanță vegetală, de culoare verde, cu miros specific de marijuana.

Obiectele și substanțele interzise ridicate de la deținuți au fost documentate și urmează a fi transmise organelor de poliție.

În ultima perioadă organele de forță au descins de mai multe ori în penitenciarele din țară. Pe data de 10 și 11 noiembrie 2021, au avut loc descinderi inopinate la Penitenciarului nr.9 - Pruncul și la Penitenciarul nr.15 - Cricova.

Pe 17 noiembrie, au avut loc percheziții inopinate în celulele deținuților din Penitenciarul nr.13 - Chișinău.

Cea mai amplă operațiune a avut loc pe 23 noiembrie 2021, când procurorii (PCCOCS) angajații ANP, DDS „Pantera”, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, ai Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, Inspectoratelor de poliție teritoriale, mascaților de la BPDS „Fulger”, au efectuat 60 de percheziții în penitenciarele din țară și la mai multe adrese din republică ale unui grup infracțional specializat în escrocherii cu automobile.

Atunci au fost 19 deținuți din cinci penitenciare și 24 de bărbați și femei din afara penitenciarelor.

Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmareste-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media