VIDEO/ Ministerul Sănătății anunță că rata de vaccinare în Republica Moldova în rândul populației a atins pragul de 27%. Este înregistrată o stagnare a procesului de imunizare

30 noiembrie 2021, 15:29 Sănătate 82
Coronavirus.  Sursa: Chișinău.md

Ministerul Sănătății anunță că rata de vaccinare în Republica Moldova în rândul populației a atins pragul de 27%. Totodată, autoritățile în Sănătate menționează că în ultima perioadă este înregistrată o stagnare a procesului de imunizare. Datele au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă organizată de Ministerul Sănătății.

Pe parcursul săptămânii a fost înregistrată o reducere a numărului de cazuri, mai exact a scăzut cu peste 60 %. În perioada 23 – 30 noiembrie 2021, au fost înregistrate 4.238 cazuri de COVID-19, ceea ce reprezintă o reducere de 20 de % comparativ cu săptămâna precedentă. Dintre acestea 40% sunt înregistrate în regiunea transnistreană.

Astfel, incidența a constituit 114 cazuri la 100 mii populație. Patru teritorii administrative rămân în continuare sub gradul de alertă portocaliu. Este vorba de raionale Basarabeasca, Dondușeni, municipiul Chișinău și Bălți.

În total, sunt spitalizate 1.544 de persoane, cu aproape 22 % mai puțin față de săptămâna precedentă.

Totodată, Ministerul Sănătății menționează că se înregistrează o stagnare a procesului de vaccinare.

Până în prezent, 27% din populația generală din Moldova a finalizat schema completă de vaccinare anti-COVID-19.

În perioada indicată au fost vaccinate aproximativ 23 de mii de persoane. Cea mai înaltă rată de vaccinare cu schema completă e înregistrată în Chișinău – 40%, Soroca – 30% și Dubăsari 28%, iar cea mai redusă acoperire vaccinală se atestă în UTA Găgăuzia 16%, Leova și Sângerei 18%. Acoperirea națională cu o doză constituie peste 28%, cu schemă completă – 27%.


Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media