Dodon, plecat într-o deplasare externă, reacționează la arestul lui Stoianoglo: „Azi a fost comisă o greșeală politică fatală”

5 octombrie 2021, 20:10 Politică 1200
Igor Dodon în Parlamentul Republicii Moldova.  Sursa: Replica Media

Liderul PSRM, Igor Dodon, a venit cu un comentariu în urma pornirii urmării penale pe numele lui Alexandr Stoianoglo și reținerii acestuia. Socialistul, care susține că se află într-o deplasare externă pentru câteva zile, critică actualele acțiuni ce au loc la Procuratura Generală, declarând că „a fost comisă o greșeală politică fatală”.

„Azi a fost comisă o greșeală politică fatală. Să arestezi un Procuror General, fără temeiuri clare, cu mascați, în grabă, noaptea, din frică față de ceea ce cunoaște el și din neputința de a merge pe căi legale în demiterea lui – toate acestea arată că guvernarea se află în mare disperare. Și a luat pe căi foarte și foarte greșite.

Nimeni nu poate ști exact care vor fi consecințele pe termen lung ale acestui abuz ieșit din comun asupra statului de drept, dar este clar că aceste consecințe vor fi negative pentru cei care au dat undă verde abuzului. Ei vor purta în cele din urmă răspunderea deplină pentru nebunia de astăzi”, a scris Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Mesajul liderului PSRM vine în contextul în care în această seară urma să fie live la o emisiune televizată, însă a fost nevoit să recunoască că emisiunea a fost înregistrată la ora 12:00, iar actualmente este plecat în străinătate.

„La emisiunea TV din această seară, care a fost înregistrată la orele 12:00 pentru ca am planificat din timp o deplasare de 2 zile, nu am oferit comentarii la situația de azi, pentru că nimeni nu își închipuia că Președinția și PAS vor comite o asemenea eroare strategică. Dar cu primul prilej (joi-vineri voi fi deja in țara) voi reveni la acest subiect”, a punctat Dodon.


Alexandr Stoianoglo ar fi fost reținut de oamenii legii, potrivit unor informații deocamdată neconfirmate oficial.

Înainte ca Alexandr Stoianoglo să iasă la un briefing de presă, anunțat pentru ora 18:00, la Procuratura Generală au venit mai mulți ofițeri SIS însoțiți de procurorul anticorupție Victor Furtună, delegat să conducă urmărirea penală împotriva lui Stoianoglo.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a încercat să convoace în această seară Consiliul Superior al Procurorilor pentru a alege candidatura unui procuror general interimar și pentru a-l înainta spre numire președintelui țării, însă ședința nu a putut avea loc din lipsă de cvorum.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media