DOC/ Stamate a expediat o interpelare la SIS prin care cere confirmarea veridicității documentului publicat de Slusari pe numele magistratului Dorel Musteață

24 noiembrie 2021, 12:57 Justiție 280
Olesea Stamate.  Sursa: Olesea Stamate/Facebook

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate, Olesea Stamate, a expediat o interpelare către Serviciul de Informații și Securitate (SIS), prin care să confirme veridicitatea documentului publicat de fostul deputat al Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandr Slusari, pe numele magistratului Dorel Musteață în iarna anului 2020.

„În contextul informațiilor publicate recent, am solicitat Serviciului Informații și Securitate să confirme sau să infirme veridicitatea notei publicate. Simplu. Anumite lucruri trebuie clarificate pentru a nu lăsa spațiu de interpretare”, a precizat Stamate.

Fostul deputat al Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandr Slusari, a publicat o notă informativă, care ar fi fost emisă de Serviciul de Informații și Securitate (SIS) pe numele magistraților Dorel Musteață și Nina Cernat în iarna anului 2020.

Din documentele prezentate de fostul parlamentar, reiese că ambii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ar fi persoane înstărite, cu mai multe locuințe, automobile, și terenuri agricole.

„După cum vedeți, domnul Stoianoglo a avut toată informația la dispoziția din ianuarie 2020, însă nu a pornit dosar penal. Atunci Dorel Musteață era loial regimului Dodon - Platon, iar mai apoi, probabil domnul Procuror General s-a gândit la târguri politici. Evident că aceeași informația a primit și doamna Sandu, și domnul Litvinenco și doamna Stamate. Însă dânșii au preferat să „reformeze” justiția cu Dorel Musteață și Nina Cernat”, a mai adăugat Slusari.

Solicitați de Replica Media, atât Dorel Musteață, cât și Nina Cernat, au declarat că o mare parte din informația prezentată nu corespunde realității și au dat de înțeles că documentele au apărut în spațiul public exact în momentul în care CSM a început să dea curs solicitărilor Procuraturii de inițiere a mai multor dosare penale pe numele persoanelor din sistemul justiției.

La 4 noiembrie 2021, președintele interimar al CSM Dorel Musteață și judecătorul Ghenadie Plămădeală au fost numiți de Parlament în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), până la atingerea plafonului de vârstă, de 65 de ani.

Proiectul dat a fost criticat dur de opoziție. Deputatul BCS, Vasile Bolea, a acuzat majoritatea că l-a accedat în funcție pe candidatul Musteață ca să-i „întoarcă datoria pentru serviciul prestat”, fâcând referire la mișcările din cadrul Procuraturii Generale în ultima perioadă.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media