De Crăciun, salvatorii au efectuat 33 de misiuni de salvare: La Bălți o bătrână a fost salvată din incendiu, iar un băiat de 14 ani a fost scos viu și nevătămat dintr-un lac din capitală

26 decembrie 2022, 14:10 Societate 138
Pompieri la intervenție.  Sursa: IGSU

În ultimele 48 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au fost solicitați pentru a interveni în 33 situații de risc. Cele mai grave incidente au avut loc la Bălți, unde o bătrână a fost salvată din incendiu, la Chișinău, unde un băiat de 14 ani a fost salvat de la înec, dar și la Ungheni, unde un minor de 12 ani s-a intoxicat cu fum, însă a supraviețuit.

Potrivit IGSU, un caz în care a fost necesar ajutorul pompierilor a fost înregistrat în noaptea de duminică spre luni, pe data de 26 decembrie 2022, în municipiul Bălți. Pompierii din nordul țării au intervenit pentru a lichida un incendiu izbucnit într-un apartament de pe strada Alexandru cel Bun nr. 24.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 00:46. Potrivit primelor informații, flăcările au cuprins o odaie din interiorul locuinței. Imediat, la fața locului au fost trimise trei echipe de salvatori și pompieri.

Ajunși la destinație, angajații Inspectoratului au stabilit că ard mai multe bunuri materiale din interiorul apartamentului cu suprafața de circa 32 de metri pătrați. Salvatorii au evacuat din locuință proprietara, o femeie în vârstă de 70 de ani, care a avut de suferit în urma intoxicației cu produsele de ardere și fum.

Ulterior, aceasta a fost preluată de serviciului de asistență medicală urgență și transportată la spitalului municipal, pentru îngrijiri de rigoare.

Totodată, pompierii au evacuat de urgență alte 21 de persoane din scara blocului, care riscau să se intoxice cu fumul dens. Persoanele evacuate nu au avut de suferit, iar la moment acestea se află în siguranță.

Incendiul a fost lichidat către ora 01:55. Cauza și circumstanțele urmează a fi stabilite de specialiști.

Un alt caz, în care a fost necesară intervenția salvatorilor a avut loc în după amiaza zilei de 25 decembrie în jurul orei 15:25 în parcul Valea Morilor, municipiul Chișinău. Aici, un minor de 14 ani a fost salvat de la înec de salvamarii Stației de salvare pe apă nr.1 din parcul Valea Morilor.

Potrivit informațiilor înregistrate, băiatul din imprudență a alunecat și a căzut în apa lacului. Angajații Stației de Salvare au observat incidentul și au reacționat imediat. Copilul, viu și nevătămat a fost scos la mal, de îngrijiri medicale nu a avut nevoie.

Un caz de intoxicație cu monoxid de carbon a fost înregistrat pe data de 25 decembrie în localitatea Costuleni, raionul Ungheni. Acolo un băiat în vârstă de 12 ani s-ar fi intoxicat cu gazul emanat de la soba de încălzit. La fața locului a ajuns un echipaj al serviciul de asistență medicală urgență.

Minorul a fost transportat la spitalul raional pentru îngrijiri de rigoare. În prezent starea acestuia este stabilă.

Alte circumstanțe urmează a fi stabilite.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media