LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 337. SUA au desemnat compania militară privată rusă Wagner drept „organizație criminală transnațională” / Zelenskiy: „Putin este un nimeni pentru mine”

26 ianuarie 2023, 07:40 Ucraina 263
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Ucraina se află în cea de-a 337-a zi de rezistență eroică în fața armatei rusești, care a invadat teritoriul ucrainean la 24 februarie 2022, în urma decretului emis de președintele Rusiei, Vladimir Putin, cu privire la „denazificarea și demilitarizarea” poporului ucrainean.

Casa Albă a anunțat un nou pachet de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina. Mai exact, președintele SUA Joe Biden a anunţat că SUA vor livra Ucrainei 31 de tancuri M1 Abrams.

Biden a remarcat că Ucraina are nevoie de tancuri Abrams pentru a manevra mai bine pe teren deschis. Statele Unite vor începe să antreneze tancuri ucrainene cât mai curând posibil. Totuși, președintele american a adăugat că pregătirea și integrarea vehiculelor americane în armata ucraineană va dura timp.

Între timp, președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a spus că, după tancuri, Ucraina speră să primească rachete și avioane cu rază lungă de acțiune de la aliații săi. Acesta a menționat că a avut o conversație cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Totodată, Institutului American pentru Studiul Războiului (ISW) notează că forțele ruse pot desfășura atacuri de luptă limitate pe cea mai mare parte a liniei frontului pentru a dispersa și a distrage atenția forțelor ucrainene și pentru a crea condiții pentru lansarea unei operațiuni ofensive în regiunea Lugansk.

UPDATE 21:32. Astăzi, 26 ianuarie, a fost lansată Platforma de coordonare a donatorilor multiagenție pentru sprijinirea procesului de reparații, redresare și reconstrucție din Ucraina, informează Comisia Europeană.

Aceasta va permite o coordonare strânsă între donatorii internaționali și organizațiile financiare internaționale și va asigura că sprijinul este oferit într-un mod coerent, transparent și responsabil, scrie Calea Europeană.

Prima reuniune a Platformei de coordonare a donatorilor, desfășurată prin videoconferință, a reunit oficiali la nivel înalt din Ucraina, UE, țările G7, precum și instituții financiare precum Banca Europeană de Investiții, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială. Alți donatori se vor putea alătura platformei în timp.


UPDATE 20:48. Ambasadorul SUA în Rusia, Lynne Tracy, a sosit la Moscova, potrivit unui tweet al Ambasadei SUA, scrie CNN.

Tracy, care a ocupat anterior funcția de șef adjunct al misiunii la Moscova, a fost confirmată în mod covârșitor ca ambasador în decembrie. Înainte de plecarea ei la Moscova, Tracy sa întâlnit cu ambasadorul rus în SUA, Anatoly Antonov.

„Am fost clar cu privire la dorința noastră de a menține canale deschise de comunicare cu Rusia”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, adăugând că aceste canale sunt folosite „pentru a transmite unde ne aflăm în problemele care sunt de cea mai mare prioritate pentru noi, inclusiv cetățenii americani reținuți pe nedrept și costurile escaladării Rusiei”.

El a menționat că Ambasada SUA la Moscova este „sub constrângere din cauza presiunii și a limitărilor pe care Kremlinul le-a impus”, dar SUA pot comunica și cu Ambasada Rusiei în SUA.

Sosirea ambasadorului vine la o zi după ce președintele american Biden a anunțat că intenționează să trimită 31 de tancuri Abrams în Ucraina și în timp ce Rusia a lansat o nouă rundă de atacuri cu rachete împotriva Kievului.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joi că Moscova consideră livrarea tancurilor de luptă occidentale moderne către Ucraina ca o „implicare directă” în conflictul dintre Ucraina și Rusia.


UPDATE 20:22. Canada a confirmat că va trimite 4 tancuri Leopard forțelor ucrainene, relatează AFP.

Anita Anand, ministrul apărării, a confirmat joi că Canada va transfera în curând patru tancuri Leopard 2 A4 în Ucraina și va trimite trupe canadiene în Europa pentru a ajuta la pregătirea armatei ucrainenene.

Anunțul vine după ce Joe Biden, președintele SUA, a anunțat că 31 de tancuri Abrams M1 vor fi trimise la Kiev.UPDATE 18:57. Departamentul de Trezorerie al SUA a recunoscut compania militară privată rusă „Wagner” ca organizație criminală transnațională și a introdus sancțiuni suplimentare împotriva acesteia, se precizează în comunicatul de presă.

Trezoreria SUA a înghețat activele companiei militare „Wagner” din SUA din cauza ajutorului său în războiul împotriva Ucrainei.

Au fost sancționați și partenerii PMC rusești și alte companii care contribuie la complexul militar al Rusiei - în total 6 persoane fizice și 12 persoane juridice.

Legislația Statelor Unite permite introducerea de sancțiuni împotriva membrilor și structurilor organizațiilor criminale transnaționale.


UPDATE 18:10. Președintele american Joe Biden ia în considerare o călătorie în Europa în februarie pentru a atrage atenția aliaților asupra rezistenței Ucrainei la invazia rusă, scrie Hromadske cu referire la NBC.

NBC scrie despre acest lucru cu referire la surse informate din administrația Biden. Doi interlocutori ai publicației au relatat că președintele american are în vedere mai multe locuri pentru o posibilă călătorie, inclusiv Polonia. Potrivit unor surse, Casa Albă explorează modalități prin care Biden să marcheze un an de război în Ucraina.

„Scopul este ca Biden să folosească acest moment pentru a atrage atenția asupra rezistenței Ucrainei împotriva campaniei militare brutale a Rusiei și pentru a reafirma solidaritatea SUA cu poporul ucrainean”, scrie NBC.

Totuși, deciziile finale privind deplasarea președintelui nu au fost încă luate, au spus sursele. Potrivit a trei oficiali americani, oficialii administrației Biden au discutat și despre anunțarea unui alt pachet mare de ajutor militar pentru Ucraina, programat să coincidă cu marcarea unui an de război în Ucraina (24 februarie).


UPDATE 17:22. Într-un interviu recent pentru Sky News, președintele Zelenskiy i-a spus jurnalistului britanic Kay Burley că Vladimir Putin este un „nimeni” pentru el în urma invaziei la scară largă și că nu are niciun interes să se întâlnească cu el.

„Nu este interesant pentru mine”, a spus el despre o potențială întâlnire față în față cu Putin.

„Nu este interesant de întâlnit, nu este interesant de vorbit. De ce? Pentru că ne-am întâlnit cu el în format Normandia, a fost înainte de invazia la scară largă. L-am văzut pe omul care a spus una și apoi a făcut alta”.

Zelenskiy și Putin s-au întâlnit pentru prima dată în timpul summitului format din Normandia din decembrie 2019, la șapte luni după ce Zelenskiy a devenit președinte.

Formatul Normandia a fost lansat în 2014 pentru a găsi o soluție pașnică a războiului din Donbas și a anexării Crimeei de către Rusia. Încheierea războiului a fost, de asemenea, una dintre principalele promisiuni ale lui Zelenskiy de campanie în timpul alegerilor prezidențiale din 2019.

Toate părțile au fost de acord cu privire la necesitatea păcii și a punerii în aplicare a prevederilor politice ale acordurilor de la Minsk. Cu toate acestea, promisiunile Rusiei au fost de scurtă durată, deoarece Rusia și-a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei în februarie 2022.


UPDATE 16:37. Alexandr Horunjii, un purtător de cuvânt al Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei, a declarat că, joi, într-un alt atac masiv cu rachete și drone rusești - 11 civili au fost uciși și alți 11 au fost răniți.

Potrivit acestuia, aceasta este o informație la ora locală 15:00.


UPDATE 16:06. Rezervele în valută ale băncii centrale ucrainene se vor ridica la aproximativ 30 de miliarde de dolari la sfârșitul lunii ianuarie, a declarat joi, adjunctul guvernatorului Băncii Centrale, Iuri Heletiy, reporterilor, potrivit Reuters.

Oficialul a spus că situația de pe piața valutară este sub control.

Rezervele au crescut la aproximativ 28,5 miliarde de dolari până la sfârșitul anului trecut, a spus el într-un briefing online.


UPDATE 15:28. Compania Ukrenergo relatează că, în urma loviturilor cu rachete și drone rusești, „principalul echipament de înaltă tensiune a fost distrus la una dintre instalațiile din regiunea Dnipro”.

Vagitatea formulării, după cum se poate presupune, este dictată de dorința de a nu oferi inamicului informații despre acuratețea bombardamentelor; din acest motiv, este interzisă distribuirea de imagini cu obiectele afectate în Ucraina, iar locația instalațiilor de infrastructură energetică a fost eliminată de pe hărțile online.

Nu este clar din formulare unde se află obiectul, cât de departe este de orașul Dnipro și care este scopul acestuia. Potrivit surselor disponibile, se știe că transformatoarele sunt în mod special ținte ale bombardamentelor rusești, din cauza dificultății restaurării lor.

Raportul companiei se referă și la deteriorarea echipamentelor din regiunile de sud, centru și sud-vest, iar acest lucru a cauzat probleme cu aprovizionarea cu energie în sudul Ucrainei, inclusiv în regiunea Odesa.


UPDATE 14:52. Alerta de raid aerian în regiunile Odesa și Nikolaev a fost anulată.

Consecințele bombardamentelor nu au fost încă raportate.


UPDATE 14:21. În regiunea Nikolaev din nou este raid aerian și este activă apărarea aeriană.

Șeful OVA, Vitali Kim, a spus că zboară rachete în regiune.

„Monitorizarea activității militare” scrie că acestea sunt rachete de aviație tactică X-59/X-35.


UPDATE 13:55. Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 47 dintre cele 55 de rachete pe care le-a tras forțele ruse în Ucraina, a declarat joi generalul de vârf al țării.

Reuters relatează că Moscova a folosit, printre alte modele, racheta hipersonică Kh-47 Kinzhal, a declarat generalul Valeri Zalujnîi pe canalul său Telegram.

20 dintre rachetele primite au fost doborâte în zona capitalei Kiev, a adăugat el. „Obiectivul rușilor rămâne neschimbat: presiunea psihologică asupra ucrainenilor și distrugerea infrastructurii critice”, a scris el. „Dar nu putem fi zdrobiți!”


UPDATE 12:56. Tancurile Leopard 2, al căror transfer la Kiev a fost aprobat de autoritățile germane cu o zi înainte, vor ajunge în Ucraina la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie, a declarat joi ministrul Apărării Boris Pistorius.

Antrenamentul armatei ucrainene pentru operarea BMP Marder va începe în zilele următoare, a mai spus ministrul german al apărării.

40 de unități de astfel de echipamente sunt incluse în pachetul de ajutor anunțat de Berlin la începutul lunii ianuarie. Germania va antrena și militarii Forțelor Armate ale Ucrainei pentru a opera tancuri grele Leopard, dar, potrivit lui Pistorius, acest lucru se va întâmpla puțin mai târziu, citează France-press.


UPDATE 12:44. Șeful serviciului de presă al administrației militare a orașului Kiev, Serghei Popko, a spus că în spațiul aerian al Kievului au fost înregistrate aproximativ 20 de rachete de diferite tipuri, „toate țintele aeriene au fost distruse”.

El a vorbit și despre circumstanțele morții unui civil, pe care autoritățile le-au raportat anterior: acesta este un bărbat de 55 de ani, a murit în urma căderii unor părți de rachete. Încă două persoane au fost internate în spital.

Instalațiile de infrastructură din Kiev funcționează normal, se spune în mesaj.


UPDATE 12:17. Alarma aeriană se încheie treptat în regiunile Ucrainei în acest moment.


UPDATE 12:16. Ambasadoarea SUA în Ucraina a descris acțiunile din această dimineață ale forțelor ruse drept „un alt atac crud” și un „eșec strategic”.

„Un alt atac crud, același eșec strategic. Valurile de drone și rachete rusești nu pot opri apărătorii eroici ai Ucrainei, oamenii ei curajoși sau sprijinul nostru hotărât și unificat”, a scris Bridget Brink pe Twitter.


UPDATE 12:00. „Monitorizarea activității militare” scrie că toate bombardierele Tu-95 care se aflau pe cer în regiunea Kursk au aterizat pe aerodromul Shaikovka (regiunea Kaluga), transmite BBC.

Iar guvernatorul regiunii Nikolaev, Vitali Kim, scrie că nici în regiunea sa nu sunt observate noi rachete.

Rachetele intră adesea în spațiul aerian ucrainean din această regiune de sud, așa că informațiile de zbor provin adesea din acea regiune.


UPDATE 11:32. Secretarul de presă al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, şi-a început discuția jurnaliştii şi a vorbit deja despre deciziile anunţate ieri de ţările occidentale de a furniza tancuri Ucrainei.

„Există afirmații constante din capitalele europene și de la Washington că trimiterea în Ucraina a diferitelor sisteme de arme, inclusiv a tancurilor, nu înseamnă în niciun caz implicarea acestor țări sau a Alianței [Atlantice de Nord] în ostilitățile care au loc în Ucraina. Nu suntem categoric de acord. La Moscova, tot ceea ce fac atât alianța, cât și capitalele pe care le-am menționat este perceput ca o implicare directă în conflict. Vedem că acesta este în creștere”, a spus Peskov.


UPDATE 10:51. Șeful administrației militare regionale din Odesa, Iurii Kruk, raportează că două unități de energie au fost avariate în urma atacului cu rachete asupra orașului.

Nu au fost raportate victime.

Anterior, observatorii de la „Monitorizarea activității militare” și martorii oculari, care au anunțat despre o întrerupere de curent, au menționat că rachetele au lovit Odesa.


UPDATE 10:45. În urma unui atac cu rachete asupra capitalei Kiev, a fost lovită o clădire rezidențială din cartierul Holosiiv, există informații despre un mort și doi răniți.

„Răniții au fost internați de medici”, a anunțat primarul de Kiev, Vitalii Kliciko.


UPDATE 10:10. „Explozie la Kiev! Rămâneți în adăposturi!”, a îndemnat primarul de Kiev, Vitalii Kliciko.UPDATE 09:55. Canalul Telegram Stratcom al Forțelor Armate ale Ucrainei îl citează pe reprezentantul oficial al Forțelor Aeriene Ucrainene IuriyiIgnat: „Aproximativ șase avioane Tu-95, anterior din regiunea Murmansk, au decolat și au lansat rachete. Ne așteptăm la peste 30 de rachete, care, în principiu, au început deja să apară în diferite regiuni”.


UPDATE 09:31. The Kyiv Independent scrie că „Cel puțin șase explozii s-au auzit în orașul central-vestic Vinnița”.


UPDATE 09:20. The Kyiv Independent a raportat că întreruperea de urgență a energiei electrice au început în unele zone din Ucraina din cauza amenințării atacului.

Infrastructura de energie electrică și energetică a fost frecvent lovită în timpul atacurilor cu rachete rusești, în ciuda faptului că Federația Rusă a afirmat în mod repetat că nu vizează civili sau infrastructura civilă.


UPDATE 09:15. Anton Gherașcenko, un consilier al Ministerului de Interne al Ucrainei, a postat un mesaj în care spune că alerta aeriană este în vigoare în toată Ucraina.


UPDATE 09:11. În regiunile Kiev și Dnepropetrovsk se aud explozii, potrivit presei ucrainene. „Este raportat despre sunetele exploziilor din regiunile Dnepropetrovsk și Kiev. În mod preliminar, munca de succes a apărării aeriene”, scrie UNIAN.

În regiunea Dnipropetrovsk funcționează și apărarea antiaeriană, notează sursa citată. Mai târziu, administrația regională de la Kiev a confirmat activitatea de apărare aeriană. În Odesa, Krivoy Rog și o serie de alte orașe, tot transportul electric a fost oprit.

Dimineața, autoritățile ucrainene au raportat un nou atac cu rachete, care a urmat loviturilor nocturne ale dronelor kamikaze. Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei au raportat că 24 de Shaheds au fost doborâți.

O alertă aeriană a fost declarată în toată Ucraina. Luminile au fost stinse în mai multe zone din cauza amenințării unui atac cu rachetă. Partea rusă nu a comentat noile atacuri.


UPDATE 08:49. Agenția culturală a Națiunilor Unite, Unesco, a adăugat centrul istoric al orașului Odesa pe Lista patrimoniului mondial, descriindu-l drept „datoria întregii umanități” de a-l proteja, se arată într-un comunicat oficial.

Statutul, acordat miercuri de o reuniune a panelului Unesco la Paris, este conceput pentru a ajuta la protejarea patrimoniului cultural al orașului-port, care este amenințat de la începutul invaziei rusești.

„Pe măsură ce războiul continuă, această inscripție întruchipează hotărârea noastră colectivă de a ne asigura că acest oraș, care s-a ridicat întotdeauna din durerea lumii, este păstrat de la distrugerea ulterioară”, a declarat directorul general al Unesco, Audrey Azoulay, într-un comunicat.

Cele 21 de state membre ale Comitetului pentru Patrimoniul Mondial au aprobat desemnarea cu șase voturi pentru, unul împotrivă și 14 abțineri.

Rusia a încercat în mod repetat să amâne votul și a denunțat eventuala decizie, spunând că singura amenințare la adresa Odesei vine de la „regimul naționalist din Ucraina”.


UPDATE 08:23. Economia Ucrainei, după o invazia rusă pe scară largă în 2022, s-a redus cu peste 35%. Acest lucru se precizează în raportul „Starea economică mondială și perspectivele 2023” de la ONU.

Raportul notează că economia Ucrainei s-a micșorat din cauza distrugerii pe scară largă, inclusiv a legăturilor feroviare și a altor conexiuni cu țările vecine, a rețelelor rutiere și a podurilor. În plus, activitățile de producție și comerț au fost întrerupte.

Ucraina a suferit pierderi de forță de muncă din cauza migrației sau deplasării populației.

Experții ONU adaugă că atacurile rusești asupra infrastructurii energetice împiedică oamenii să se întoarcă acasă.

Blocarea porturilor și deteriorarea uzinelor metalurgice au afectat și starea economiei. Experții nu au făcut prognoze pentru economia ucraineană pentru 2023 din cauza incertitudinii.


UPDATE 08:10. Guvernatorul regiunii Odesa Maksym Marchenko a raportat pe 26 ianuarie că Rusia se pregătește să lanseze un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei folosind avioane și nave.UPDATE 08:00. Administrația militară a orașului Kiev a raportat că aproximativ 15 drone Shahed fabricate în Irian au fost doborâte de apărarea antiaeriană a Ucrainei deasupra orașului peste noaptea de 26 ianuarie.

Din primele informații, nu s-au înregistrat pagube sau victime. Rusia a lansat un nou atac asupra Ucrainei cu drone la sfârşitul zilei de 25 ianuarie.

Potrivit Forțelor Aeriene, dronele au fost lansate de pe coasta de est a Mării Azov.


UPDATE 07:40. Slovacia poate furniza Ucrainei avioane de vânătoare MiG-29 și tancuri T-72 de fabricație sovietică. Acest lucru a fost declarat de ministrul apărării al Slovaciei, Yaroslav Nagy, în timpul unei conferințe la Centrul de presă din Ucraina.

El a explicat că de la 1 octombrie 2022, Slovacia nu va mai folosi MiG-29.

„Suntem gata să transferăm aceste avioane în Ucraina pentru ca aceasta să se poată apăra și nu le vom transfera nimănui altcuiva. Acum, problema predării acestor avioane este luată în considerare de guvernul slovac”, a spus Nagy.

Potrivit acestuia, Forțele Aeriene din Slovacia sunt, de asemenea, pregătite să antreneze piloți ucraineni pentru a pilota avioane de luptă americane F-16.

„Vom oferi cu plăcere această instruire, dar acum prioritatea noastră este să predăm MiG-29 Ucrainei”, a adăugat ministrul

. El a mai menționat că Slovacia nu așteaptă compensații din partea companiei ruse de producție de avioane MiG, care și-a rechemat unilateral specialiștii atunci când guvernul rus a recunoscut Slovacia drept „țară neprietenoasă”.


UPDATE 07:25. Casa Albă a anunțat un nou pachet de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina. Președintele SUA Joe Biden a anunţat astăzi că SUA vor livra Ucrainei 31 de tancuri M1 Abrams, la scurt timp după ce Germania a făcut un anunţ similar privind tancurile sale Leopard, scrie The Guardian.

La briefing, președintele american Joe Biden a remarcat că Ucraina are nevoie de tancuri Abrams pentru a manevra mai bine pe teren deschis. Statele Unite vor începe să antreneze tancuri ucrainene cât mai curând posibil. Totuși, președintele american a adăugat că pregătirea și integrarea vehiculelor americane în armata ucraineană va dura timp.

Tancurile americane M1 Abrams, în funcție de modificare, sunt echipate cu un tun de 105 mm sau 120 mm, precum și trei mitraliere. În total, de la începutul anilor 1980, au fost produse aproximativ 9.000 de unități din acest echipament. Majoritatea dintre ei au fost sau sunt în serviciu cu Statele Unite.


UPDATE 07:11. Președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a spus că, după tancuri, Ucraina speră să primească rachete și avioane cu rază lungă de acțiune de la aliații săi.

Potrivit președintelui, acesta a avut o conversație cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

„Trebuie să deschidem și furnizarea de rachete cu rază lungă de acțiune către Ucraina, este important - trebuie să ne extindem și cooperarea în artilerie, trebuie să intrăm în furnizarea de avioane pentru Ucraina. Și acesta este un vis. Și aceasta este o sarcină”, a subliniat Zelenskiy.

El spune că în felul acesta este consolidată apărarea Europei. „Toate acestea dovedesc cel mai important fapt pentru lumea de astăzi - faptul că libertatea devine tot mai puternică. Iar modul în care lucrăm cu toţii împreună pentru a întări libertatea, pentru a apăra Ucraina şi Europa este o realizare istorică a liderilor care conduc acum”, a subliniat preşedintele ucrainean.

Ministrul Afacerilor Externe al Țărilor de Jos, Wopke Hoekstra, a declarat că țara sa este pregătită să discute despre furnizarea de avioane de luptă F-16 Ucrainei, dacă există o astfel de cerere de la Kiev.

Totodată, compania americană Lockheed Martin a menționat că este pregătită să crească producția de F-16 pentru a satisface cererea din rândul țărilor care ar putea fi de acord să-și reexporte aeronavele în Ucraina.


UPDATE 07:00. Forțele ruse pot desfășura atacuri de luptă limitate pe cea mai mare parte a liniei frontului pentru a dispersa și a distrage atenția forțelor ucrainene și pentru a crea condiții pentru lansarea unei operațiuni ofensive în regiunea Lugansk, potrivit Institutului American pentru Studiul Războiului (ISW).

După cum notează analiștii ISW, în ultimele zile, trupele ruse au reluat operațiunile ofensive, și anume lovituri limitate la sol, în două zone principale ale frontului — în partea centrală a regiunii Zaporizhzhia pe linia Kamianske — Mali Shcherbaki — Mala Tokmachka și în regiunea Vugledar din vestul regiunii Donețk.

Oficialii ucraineni confirmă că ocupanții desfășoară atacuri în grupuri mici de debarcare de 10 până la 15 persoane și încearcă să disperseze apărarea ucraineană.


Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai,24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august, 1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie, 15 septembrie, 16 septembrie, 17 septembrie, 18 septembrie, 19 septembrie, 20 septembrie, 21 septembrie, 22 septembrie, 23 septembrie, 24 septembrie, 25 septembrie, 26 septembrie, 27 septembrie, 28 septembrie, 29 septembrie, 30 septembrie, 1 octombrie, 2 octombrie, 3 octombrie, 4 octombrie, 5 octombrie, 6 octombrie, 7 octombrie, 8 octombrie, 9 octombrie, 10 octombrie, 11 octombrie, 12 octombrie, 13 octombrie, 14 octombrie, 15 octombrie, 16 octombrie, 17 octombrie, 18 octombrie, 19 octombrie, 20 octombrie, 21 octombrie, 22 octombrie, 23 octombrie, 24 octombrie, 25 octombrie, 26 octombrie, 27 octombrie, 28 octombrie, 29 octombrie, 30 octombrie, 31 octombrie, 1 noiembrie, 2 noiembrie, 3 noiembrie, 4 noiembrie, 5 noiembrie, 6 noiembrie, 7 noiembrie, 8 noiembrie, 9 noiembrie, 10 noiembrie, 11 noiembrie, 12 noiembrie, 13 noiembrie, 14 noiembrie ,15 noiembrie, 16 noiembrie, 17 noiembrie, 18 noiembrie, 19 noiembrie, 20 noiembrie, 21 noiembrie, 22 noiembrie, 23 noiembrie, 24 noiembrie, 25 noiembrie, 26 noiembrie, 27 noiembrie, 28 noiembrie, 29 noiembrie, 30 noiembrie, 1 decembrie, 2 decembrie, 3 decembrie, 4 decembrie, 5 decembrie, 6 decembrie, 7 decembrie, 8 decembrie, 9 decembrie, 10 decembrie, 11 decembrie, 12 decembrie, 13 decembrie, 14 decembrie, 15 decembrie, 16 decembrie, 17 decembrie, 18 decembrie, 19 decembrie, 20 decembrie, 21 decembrie, 22 decembrie, 23 decembrie, 24 decembrie, 25 decembrie, 26 decembrie, 27 decembrie, 28 decembrie, 29 decembrie, 30 decembrie, 31 decembrie, 1 ianuarie 2023, 2 ianuarie, 3 ianuarie, 4 ianuarie, 5 ianuarie, 6 ianuarie, 7 ianuarie, 8 ianuarie, 9 ianuarie, 10 ianuarie, 11 ianuarie, 12 ianuarie, 13 ianuarie, 14 ianuarie, 15 ianuarie, 16 ianuarie, 17 ianuarie, 18 ianuarie, 19 ianuarie, 20 ianuarie, 21 ianuarie, 22 ianuarie, 23 ianuarie, 24 ianuarie și 25 ianuarie.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media