L-au răpit, l-au maltrat, i-au pus arma la tâmplă și l-au forțat să recunoască că a furat o bovină: Doi indivizi din Ialoveni, reținuți pentru patru capete de acuzare

24 ianuarie 2023, 09:21 Justiție 358
Procuratura Generală.  Sursa: Replica Media

Doi bărbați din raionul Ialoveni, cu vârsta de 37 și respectiv 38 de ani, au fost reținuți pentru patru capete de acuzare, după ce au răpit un bărbat din aceeași localitate sub pretextul că acesta ar fi sustras o bovină de la unul dintre învinuiți. Cazul a avut loc la 10 august 2022, în jurul orelor 16:00, când bărbații s-au deplasat la domiciliul victimei și sub un pretext inventat, l-au indus în eroare pe ultimul să se deplaseze la domiciliul unuia dintre învinuiți cu automobilul.

Potrivit Procuraturii Generale (PG), după ce au ajuns la destinație, i-au aplicat lovituri victimei, utilizând răngi metalice, l-au legat de gât cu o funie și l-au târât în beciul din gospodărie, unde au continuat să-i aplice lovituri, timp de aproximativ o oră, pe parcurs impunându-l să recunoască furtul. Ca rezultat al aplicării loviturilor, victimei i-au fost cauzate leziuni corporale ce se califică ca vătămare medie.

Ulterior, l-au stropit pe bărbat cu o substanță ușor inflamabilă, amenințându-l că dacă nu recunoaște sustragerea, îl vor incendia.

Fiind supus unor chinuri de o cruzime deosebită și percepând ca reale amenințările aduse, a fost nevoit să declare, că el a sustras bovina.

În continuarea acțiunilor infracționale, învinuiții au dus victima la marginea unui sat, la presupusul loc al sustragerii bovinei, fiind impus să indice particularitățile acestuia, însă arătând la un alt loc, victima, care era cu mâinile legate și cu funia la gât, a fost bătută în continuare cu o bucată de lemn.

Învinuiții s-au întors înapoi la domiciliul unuia din ei, au legat victima de un scrânciob și au continuat să o maltrateze, iar unul din învinuiți, a scos o armă de vânătoare cu care, inițial a efectuat o împușcătură în aer, mai apoi i-a pus țeava acestei arme victimei la tâmplă și i-a solicitat transmiterea sumei de 13.000 lei, menționând că în cazul nerecuperării imediat a prejudiciului pretins, următoarea împușcătură o va primi în cap.

În rezultatul amenințărilor, victima a transmis suma de 10.900 lei.

Pe faptul circumstanțelor stabilite, a fost începută urmărirea penală în temeiul a patru componențe de infracțiuni: răpirea unei persoane; vătămarea intenţionată medie a integrităţii corporale și a sănătăţii; ameninţarea cu omor; șantajul.

La 23.01.2023, învinuiții au fost reținuți de procurorii Procuraturii Ialoveni și puși sub învinuire, urmând a fi adresate demersuri privind aplicarea măsurii preventive - arestul preventiv.

Procuratura efectuează în continuare investigațiile necesare pentru elucidarea circumstanțelor cazului.
Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media