Un șef de sector de la „Exdrupo”, cercetat într-un dosar de corupere pasivă și activă, fiind suspectat de trucarea unor licitații în interes propriu

20 decembrie 2022, 15:32 Justiție 194
Centrul Național Anticorupție (CNA).  Sursa: Replica Media

Un șef de sector al Regiei exploatarea drumurilor și podurilor „Exdrupo” din cadrul Primăriei Chișinău este cercetat penal pentru corupere pasivă și activă, fapte comise în contextul organizării unor proceduri de achiziții publice. Bărbatul este bănuit că și-ar fi favorizat propria companie la licitațiile organizate de întreprindere.

Potrivit materialelor acumulate, în perioada anului 2020 și până în prezent, bănuitul ar fi transmis sume de bani unor persoane din conducerea întreprinderii, echivalente unui anumit procent din contractele semnate, pentru a organiza trucarea procedurilor de achiziții publice în interesul companiei, gestionate de el din umbră, prin persoane interpuse, inclusiv de rudele acestuia.

În acest mod, au fost cauzate întreprinderii municipale daune considerabile.

La data de 19 decembrie, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au desfășurat percheziții la sediile unor persoane juridice, dar și la domiciliul, mașinile și în biroul de serviciu ale bănuitului. În prezent, bărbatul este cercetat în stare de libertate.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media