O polițistă de frontieră, reținută de CNA pentru organizarea trecerii ilegale a frontierei a unui cetățean al Ucrainei

8 decembrie 2022, 13:57 Justiție 415
Punct de frontieră .  Sursa: trm.md

Ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a CNA și procurorii oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție au reținut, în această dimineață, o polițistă din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră într-un dosar de corupere pasivă. Polițista a fost reținută pentru 72 de ore și este cercetată pentru organizarea trecerii ilegale a frontierei a unui cetățean al Ucrainei.

În același dosar, este cercetată pentru trafic de influență, o cetățeană a Ucrainei care ar fi acționat în complicitate cu polițista.

Potrivit materialelor cauzei polițista, fiind influențată de cetățeana Ucrainei, ar fi organizat introducerea ilegală a informației privind traversarea punctului de frontieră Ceadîr-Lunga-Maloiaroslaveț, prin aplicarea ștampilei în pașaport și prin includerea în baza de date a IGPF, fără prezența fizică a persoanei, în schimbul sumei de 200 de dolari și 100 de euro.

Astăzi au fost organizate percheziții la cele două bănuite, iar în urma acestora, polițista a fost plasată în izolator, iar complicele său este cercetat în stare de libertate. Dosarele pornite în privința lor au fost conexate într-o procedură comună.

Oficiul Sud al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală, iar documentarea cazului a fost realizată cu suportul operativ al ofițerilor de investigație ai Direcției Regionale Sud din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media