BERD va oferi R. Moldova un împrumut adițional de 100 de milioane de euro pentru reparația drumurilor

8 decembrie 2022, 11:33 Economie 144
Parlament, vot în legislativ, deputat.  Sursa: Replica Media

Țara noastră va primi de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) un împrumut adițional de 100 de milioane de euro. La ședința plenară de astăzi, Parlamentul a ratificat Acordul de modificare nr. 3 la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și BERD privind realizarea lucrărilor de construcție și reabilitare a drumurilor. Proiectul de lege a fost votat în două lecturi de 72 de deputați.

Cele 100 de milioane de euro vor fi investite în realizarea lucrărilor de construcție și reabilitare a drumurilor din Republica Moldova. Astfel, urmează să fie reparate următoarele tronsoane de drum:

  • drumul R14, R6 – Codrul Nou – Soroca – Unguri – frontiera cu Ucraina, pe sectorul Soroca Arionești;
  • drumul R8.1, R8 – Arionești – R14, sectorul Arionești – Otaci;
  • drumul M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România, sectorul de ocolire a orașului Vulcănești;
  • drumul R33 Hîncești – Lăpușna – M1.

De menționat că, în anul 2013, țara noastră a încheiat un Acord de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care prevedea acordarea unui împrumut de 150 de milioane de euro pentru implementarea proiectului „Reabilitarea Drumurilor în Moldova IV”.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media