Cazul rachetei depistate la Briceni/ MAI: Aria de cercetarea a fost extinsă, iar anchetatorii au identificat și alte câteva resturi ale aceleiași bucăți de rachetă

6 decembrie 2022, 14:05 Societate 354
rachetă căzută la Briceni.  Sursa: Poliția

Ministerul de Interne informează că, astăzi, aria de cercetarea a fost extinsă, iar anchetatorii au identificat și alte câteva resturi ale aceleiași bucăți de rachetă care a fost depistată luni, 5 decembrie, într-o livadă din Briceni.

Ministerul Afacerilor Interne notează că în zona din apropierea orașului Briceni, continuă cercetarea la fața locului, acolo unde au fost identificate resturi de rachetă.

„Astăzi, aria de cercetarea a fost extinsă, iar anchetatorii au identificat și alte câteva resturi ale aceleiași bucăți de rachetă, descoperită ieri de patrula de poliție. Poliția de frontieră a deschis dosar de urmărire penală care, conform prevederilor legale, va fi transmis procurorilor, ca autoritate competentă în materie penală, pentru incidente de acest tip”, menționează MAI într-un comunicat de presă.

La finalizarea cercetărilor la fața locului și încheierea procedurilor ce țin de competențele secției de urmărire penală a Poliției de frontieră, probele și documentele vor fi transmise către PCCOCS.

Amintim că, o patrulă a Poliției de Frontieră a descoperit luni, 5 decembrie, o rachetă într-o livadă din raionul Briceni. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Interne. Nu este clar deocamdată când a căzut obuzul și de cine a fost lansat, dar în prezent zona este securizată.

Este a doua rachetă care cade pe teritoriul Republicii Moldova. Prima oară s-a întâmplat în dimineața zilei de luni, 31 octombrie, în satul Naslavcea de la granița cu Ucraina - o rachetă a fost doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean.

Iar la 10 octombrie, în contextul atacurilor aeriene rusești, Ministerul Apărării a informat că, între orele 8:33 - 9:02, structurile specializate ale instituției de apărare au identificat trei ținte aeriene care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova.

Potrivit Ministerului Apărării R. Moldova, țintele respective au parcurs următoarele direcții:
1. localitățile Ciornaia -Moghilev Podolsk (Ucraina) – Rîbnița - Soroca - Moghilev Podolsk.
2. Ciornaia – Voronovka (Ucraina) – Rîbnița – Rudi (Soroca)
3. Ciornaia (Ucraina) – s. Popencu (Republica Moldova) – Cineșcăuți (Florești) – în direcția Ucrainei
Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media