VIDEO/ Protest în fața Președinției. Mai mulți agricultori au acuzat autoritățile de nepăsare

1 iulie 2021, 12:05 Agricultură 176
Protest la Președinție.  Sursa: captură video/Privesc.eu

Mai multe persoane, care susțin că sunt agricultori, au organizat astăzi, 1 iulie, un protest în fața Președinției. Acestea au acuzat autoritățile că au acordat bani insuficienți pentru a acoperi pagubele provocate de condițiile meteo din ultima perioadă. Totodată, au adus câteva lăzi de fructe și legume, pe care le-au așezat pe scările instituției.

Manifestanții au spus că sunt sunt supărați pentru că autoritățile au găsit bani pentru alegeri, iar pentru subvenții în agricultură nu au bani.

„Maia Sandu a promis ajutor, dar ne-am trezit cu mai multe probleme”, „Rușine!”, „Bani pentru alegeri da, dar pentru agricultori nu”, „Moldova – țară agrară”, „Deschideți piața rusească!”, au scandat aceștia.

Amintim că astăzi, 1 iulie, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a solicitat Guvernului în demisie alocarea a 246 milioane lei din Fondul de Rezervă a statului pentru acoperirea pagubelor din sectorul agricol.

Anterior, în luna februarie 2021, România a aprobat, în urma unei întrevederi între președinta Republicii Moldova Maia Sandu cu omologul român Klaus Iohannis, acordarea gratuită a 6.000 de tone de motorină pentru agricultorii din Republica Moldova care au fost afectați de secetă. Ultima tranșă de motorină livrată de România a fost recepționată de Agenţia Rezerve Materiale la 28 iunie.

Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media