VIDEO/ A închiriat o trotinetă, apoi a vândut-o unui necunoscut. Un tânăr din Soroca este cercetat penal pentru escrocherie

22 iunie 2022, 20:40 Societate 60
Tânăt din Soroca, reținut pentru escrocherie.  Sursa: capturi video

Un tânăr de 27 de ani din raionul Soroca a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Rîșcani, fiind suspectat de escrocherie. Potrivit Poliției, individul a reușit să închirieze o trotinetă electrică cu o identitate falsă, apoi a vândut-o. Acesta și-a recunoscut vina.

„Acesta s-a prezentat cu o identitatea falsă și a dus în eroare o companie prestatoare de servicii de închirieri de trotinete electrice. Prejudiciul cauzat este de 5200 lei. Suspectul s-a dovedit a fi în vârstă de 27 de ani și este originar din raionul Soroca”, informează Poliția Capitalei.

Poliția precizează că acesta a încheiat un contract și a închiriat trotineta pentru o zi întreagă cu datele de identitate false, după care bunul obținut l-a vândut unei persoane necunoscute cu prețul de 1500 lei.

Tânărul și-a recunoscut vina în timp ce era interogat de oamenii legii.

Bărbatul nu este la prima abatere, anterior fiind cercetat penal pentru furt. Acesta este cercetat penal în stare de libertate iar conform legislației penale în vigoare riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau închisoare de până la 3 ani.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media