Dacă vedeți pe rafturile magazinelor acest produs, raportați la ANSA: Un lot de orez cu nivel depășit de arsen anorganic, retras de pe piață

29 aprilie 2022, 14:32 Nutriție 520
Orez neconform, retras de pe piață de ANSA.  Sursa: ansa.gov.md

Un lot de orez cu nivel depășit admisibil de arsen anorganic (1,6 mg/kg) va fi retras de pe rafturile magazinelor, anunță Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Potrivit ANSA, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 520/2013, nivelul admisibil de arsen anorganic constituie 0,2 mg/kg.

Pentru a asigura consumatorii cu produse alimentare sigure pentru consum, s-a dispus, în mod urgent, retragerea lotului nominalizat din unitățile de comerț.

Informații despre produs:

Denumirea produsului: Orez șlefuit cu bob rotund, calitatea I,

marca comercială ORA;

Ambalator: Vitafor SRL;

Masa netă: 1 kg;

Data ambalării: 11.04.2022.

Detalii privind neconformitățile:

  1. Conținut depășit de Arsen anorganic – metal greu;
  2. Lipsa unui sistem de trasabilitate eficient la ambalare;
  3. Utilizarea, la marcarea lotului dat, a unor indicații eronate privind data fabricării.

„În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform. Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică”, se arată în comunicatul ANSA.

ANSA precizează că persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze magazinului de unde au fost procurate.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la nr. de telefon: 0(22) 26 46 43;

Linia Verde: 0 800 800 33;

Viber: 067675544;

e-mail: [email protected].

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media