Actorul american Ray Liotta, cunoscut în special pentru rolul său din filmul „Goodfellas”, a decedat la 67 de ani

27 mai 2022, 08:40 Film 338
Ray Liotta.  Sursa: IMDB

Actorul american Ray Liotta, cunoscut în special pentru rolul său din filmul „Goodfellas”, regizat în 1990 de Martin Scorsese, a decedat vineri, la vârsta de 67 de ani, informează The Independent.

Actorul a murit în somn, în timp ce se afla în Republica Dominicană, unde era implicat în turnarea unui film numit „Dangerous Waters”.

Ray Liotta se afla într-o revenire spectaculoasă a carierei sale, conform publicaţiei Deadline. Printre ultimele producţii în care s-a remarcat se numără The Many Saints of Newark (2021), No Sudden Move (2021) şi Marriage Story (2019), film care a obţinut un premiu Oscar în 2020 şi alte cinci nominalizări, scrie Digi24.

La mijlocul anilor 1980, a interpretat un poliţist într-un serial difuzat de ABC, înainte de a apărea pe marele ecran în primul său rol important, pentru care a primit o nominalizare la Globul de Aur, în filmul Something Wild (1987), în care a jucat alături de Melanie Griffith şi Jeff Daniels.

În 1989 a jucat alături de Kevin Costner în Field of Dreams.

Un an mai târziu, în 1990, Martin Scorsese l-a distribuit în cel mai cunoscut rol al vieţii sale: gangsterul Henry Hill din filmul Goodfellas, unde a jucat alături de Robert de Niro şi Joe Pesci.


Alte roluri memorabile a mai făcut în Narc (2002), Hannibal (2001), Blow (2001), Copland (1997) sau filmul de televiziune Rat Pack (1998), unde l-a interpretat pe Frank Sinatra.

Ray Liotta s-a născut pe 18 decembrie 1954 în Newark, New Jersey. Actorul a fost abandonat după nașterea sa la un orfelinat. Ulterior a fost adoptat la șase luni.

„La început, nu am înțeles cum poate un părinte să renunțe la un copil”, a spus el pentru revista People. „Așa că am avut genul ăsta de energie al naibii. Și apoi, când am întâlnit-o în sfârșit pe mama, la patruzeci de ani, nu eram la fel de supărat din cauza asta. Este doar o altă călătorie.”

A studiat actoria la universitatea din Miami. Iniţial, a avut rolul mici în seriale şi filme de televiziune.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media