Actorul american Ray Liotta, cunoscut în special pentru rolul său din filmul „Goodfellas”, a decedat la 67 de ani

27 mai 2022, 08:40 Film 269
Ray Liotta.  Sursa: IMDB

Actorul american Ray Liotta, cunoscut în special pentru rolul său din filmul „Goodfellas”, regizat în 1990 de Martin Scorsese, a decedat vineri, la vârsta de 67 de ani, informează The Independent.

Actorul a murit în somn, în timp ce se afla în Republica Dominicană, unde era implicat în turnarea unui film numit „Dangerous Waters”.

Ray Liotta se afla într-o revenire spectaculoasă a carierei sale, conform publicaţiei Deadline. Printre ultimele producţii în care s-a remarcat se numără The Many Saints of Newark (2021), No Sudden Move (2021) şi Marriage Story (2019), film care a obţinut un premiu Oscar în 2020 şi alte cinci nominalizări, scrie Digi24.

La mijlocul anilor 1980, a interpretat un poliţist într-un serial difuzat de ABC, înainte de a apărea pe marele ecran în primul său rol important, pentru care a primit o nominalizare la Globul de Aur, în filmul Something Wild (1987), în care a jucat alături de Melanie Griffith şi Jeff Daniels.

În 1989 a jucat alături de Kevin Costner în Field of Dreams.

Un an mai târziu, în 1990, Martin Scorsese l-a distribuit în cel mai cunoscut rol al vieţii sale: gangsterul Henry Hill din filmul Goodfellas, unde a jucat alături de Robert de Niro şi Joe Pesci.


Alte roluri memorabile a mai făcut în Narc (2002), Hannibal (2001), Blow (2001), Copland (1997) sau filmul de televiziune Rat Pack (1998), unde l-a interpretat pe Frank Sinatra.

Ray Liotta s-a născut pe 18 decembrie 1954 în Newark, New Jersey. Actorul a fost abandonat după nașterea sa la un orfelinat. Ulterior a fost adoptat la șase luni.

„La început, nu am înțeles cum poate un părinte să renunțe la un copil”, a spus el pentru revista People. „Așa că am avut genul ăsta de energie al naibii. Și apoi, când am întâlnit-o în sfârșit pe mama, la patruzeci de ani, nu eram la fel de supărat din cauza asta. Este doar o altă călătorie.”

A studiat actoria la universitatea din Miami. Iniţial, a avut rolul mici în seriale şi filme de televiziune.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media