UPDATE/ Alerta cu bombă la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, s-a dovedit a fi falsă. Poliția a inițiat un proces penal pentru comunicare mincinoasă

28 iunie 2022, 14:55 Societate 95
Judecătoria Buiucani.  Sursa: Replica Media

UPDATE 16:00/ Alerta cu bombă la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, s-a dovedit a fi falsă.

„În urma verificărilor efectuate de forțele de ordine, alerta cu bombă nu s-a adeverit. Polițiștii nu au depistat obiecte sau substanțe explozibile. Ofițerii secției investigare infracțiuni și urmărire penală a IP Buiucani au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului alertei cu bombă”, se arată în comunicatul Poliției.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism, iar persoana culpabilă de infracțiune riscă amendă de până la 42.500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Inspectoratul de Poliție Buiucani, a fost sesizat, astăzi, 28 iunie, la ora 13:50, precum că în Incinta Judecătoriei Chișinău sediul Buiucani, este amplasat un obiect explozibil.

La fața locului imediat au reacționat și s-au deplasat toate serviciile specializate.

„Forțele de ordine imediat au încercuit zona și evacuat toți angajații și cetățenii care la moment se aflau în incinta clădirii”, subliniază Poliția.


La fel, la fața locului au fost solicitați angajații secției tehnico-explozibile pentru a verifica clădirea.

Toate serviciile specializate activează la fața locului.
Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media