ULTIMA ORĂ/ PCCOCS și SIS au descins cu percheziții la Alexandru Jizdan, fostul ministru al MAI

29 iunie 2022, 09:35 Justiție 412
Alexandru Jizdan, ex-ministru al Afacerilor Interne.  Sursa: moldova.md

Procurorii de la Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), cu suportul ofițerilor Serviciului de Informații și Securitate, au descins în această dimineață cu percheziții la un fost ministru al Afacerilor Interne al Republicii Moldova. Potrivit unor surse, este vorba despre Alexandru Jizdan.

PCCOCS informează că perchezițiie se desfășoară în mai multe locații. Oamenii legii îl investighează pe fostul înalt demnitar pentru îmbogățire ilicită și fals în declarații.

Reprezentanții PCCOCS subliniază că subiectul perchezițiilor beneficiază de prezumția nevinovăției, pe parcursul procedurilor de urmărire penală.

Vom reveni cu detalii...

În 2021, Alexandru Jizdan a fost vizat într-un act de constatare emis de Autoritatea Națională de Integritate. Fostul democrat risca să rămână fără 770 de mii de lei din avere, după ce la 22 aprilie, ANI a încheiat procedura de control a averii. Controlul a fost inițiat la sfârșitul anului 2019, în baza unei sesizări din oficiu privind depunerea tardivă a declarației anuale de avere și interese personale.

În reacție, Jizdan a anunțat că a atacat actul de constatare emis de instituție. Acesta a catalogat actul drept unul „suspicios”, dar și că „nu crede că este o coincidență faptul că acesta a fost emis abia acum, în ajunul campaniei electorale”.

Alexandru Jizdan a fost deputat din partea PDM în Parlamentul Republicii Moldova, a fost Ministru al Afacerilor Interne al Republicii Moldova în perioada 20 ianuarie 2016 - 8 iunie 2019, în componența Guvernului Pavel Filip‎. Anterior, între anii 2015 - 2016, a fost director-adjunct al Serviciului de Informații și Securitate.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media