VIDEO/ Reacția membrilor Partidului „Democrația Acasă”, după reținerea lui Vasile Costiuc: „Reținerea cu mascați a fost o acțiune de intimidare”

12 ianuarie 2022, 16:33 Politică 100
Membrii Partidului „Democrația Acasă”.  Sursa: captură video/realitatealive.md

Membrii Partidului „Democrația Acasă” a venit astăzi, 12 ianuarie, cu o reacție după ce liderul formațiunii politice, Vasile Costiuc, a fost reținut în dosarul afacerilor dubioase cu terenuri, în care sunt implicați și foști funcționari ai Primăriei Durlești, în care subliniază că nu se vor da cu părerea pe marginea dosarului în care este vizat președintele partidului, dar susțin că reținerea acestuia cu „implicarea mascaților a fost o acțiune de intimidare, care are drept scop a induce societatea într-o direcție anumită.”

„Nu venim cu aprecieri pe marginea nemijlocită a cazului penal deoarece nu cunoaștem subtilități din dosar. Unicul lucru pe care-l menționez este momentul și modul în care a fost reținut Vasile Costiuc. Trebuie să menționăm că Vasile Costiuc este o persoană publică, niciodată nu s-a ascuns și este o persoană care nu prezintă pericol. Cred că acțiunile de reținere cu mascați a fost o acțiune de intimidare, care are drept scop a induce societatea într-o direcție anumită. După părerea mea, asistăm la o acțiune orchestrată de pătare a imaginiii lui Vasile Costiuc, care în ultima perioadă a început a redeveni popular, mai ales ultimele acțiuni pe Facebook, care au zguduit țara. Solicităm surselor mass-media să aibă o atitudine corectă, iar partenerii noștri din politică să nu se lase influențați de anumite curente de opinii negative”, a declarat un membru de partid, jurist de profesie.


Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție au descins în această dimineață, 12 ianuarie, cu percheziții la domiciliului liderului partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc. Acesta ar fi vizat în dosarul afacerilor dubioase cu terenuri, în care sunt implicați și foști funcționari ai Primăriei Durlești, bănuiți că ar fi prejudiciat statul cu circa 6,5 milioane de lei.
Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media